Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους 16.000 ανέργους χαμηλών προσόντων- Οι ειδικότητες και οι ηλικίες

oaed xanthis

Στα μέσα Ιουλίου πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ τις λεπτομέρειες του προγράμματος ύψους 112 εκατ. ευρώ για 16.000 μακροχρόνια ανέργους που έχουν χαμηλά προσόντα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόσκληση θα αφορά ανέργους:

– Ηλικίας 30 έως 55 ετών.

– Που εργάζονταν ως εργάτες- τεχνίτες σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας όπως τα έργα υποδομής, η ενέργεια, η ανακύκλωση και οι νέες τεχνολογίες.

Το πρόγραμμα που έχει προεγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, δηλαδή του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) ως εμπροσθοβαρές στο κεφάλαιο της καταπολέμησης της ανεργίας θα περιλαμβάνει:

• θεωρητική κατάρτιση

• πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας

• πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος καθώς και

• εγγυημένη απασχόληση 6 μηνών μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος αλλά και παροχή σημαντικών κινήτρων στις επιχειρήσεις, ώστε να συνεχίζουν και μετά το τέλος του, να απασχολούν τους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Παράλληλα καθ όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι εργαζόμενοι θα είναι ασφαλισμένοι.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα εφαρμοστεί μετά την πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας προς τον Οργανισμό ως Δικαιούχο, για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τη δράση «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση» προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 07, 08, 09 «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ».

Σχετικά Άρθρα