slider Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Νέο διοικητικό συμβούλιο στον σύνδεσμο βιοτεχνών και βιομηχάνων Ξάνθης

Τη Τέταρτη 11/07/18, ο Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Νόμου Ξάνθης, διεξήγαγε,  την Ετήσια Γενική Συνέλευση καθώς και τις εκλογικές του αρχαιρεσίες όπου σύμφωνα με το καταστατικό, αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Το νέο ΔΣ έχει την εξής σύνθεση:

 

  1. Ροφαέλα Έλενα, Πρόεδρος (ΡΟΦΑΕΛΑ, Παραγωγή Υφαντουργικών Προϊόντων)
  2. Φουρλακίδης Νικόλαος, Αντιπρόεδρος (ALTECH ΦΟΥΡΛΑΚΙΔΗΣ, Κατασκευή Προϊόντων Αλουμινίου)
  3. Φελεκίδης Δημήτριος, Γραμματέας (THRAKON ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, σαπωνοποίο-καλλυντικά)
  4. Παζαρλής Αντώνιος, Ταμίας (MAXI COLOR, Βερνίκια-Χρώματα)
  5. Παντέλος Παντελής, Μέλος (ΤΕΧΝΗ ΠΑΝΤΕΛΟΣ, Κατασκευή Προϊόντων Αλουμινίου)

 

Στόχος του νέου ΔΣ είναι η ενίσχυση της δραστηριότητας και της παρουσίας του Συνδέσμου στα ζητήματα των επιχειρήσεων του Νομού Ξάνθης, η προσέλκυση νέων μελών και η διεύρυνση συνεργασιών με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών της περιοχής μας.

Σήμερα οι επιχειρήσεις του Νομού μας βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο. Η περιοχή μας διαθέτει πλήθος πλεονεκτημάτων αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία περιοχή ειδικών συνθηκών και ελλειπουσών υποδομών όπου η ανυπαρξία Σχεδιασμού καταδικάζει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αποτελεί λοιπόν επιτακτική ανάγκη η παροχή ειδικών ρυθμίσεων από την πολιτεία για την ουσιαστική ενίσχυση των επιχειρήσεων όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ με ειδικά σχεδιασμένα κίνητρα, σαφή πολίτικη βούληση αλλά και στήριξη στην επίλυση των προβλημάτων παλαιοτέρων ενισχύσεων όπως η επιδότηση επιτοκίου, η επιδότηση απασχόλησης καθώς και η παροχή εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου στις βιώσιμες επιχειρήσεις.

Για την  παραγωγική ανάπτυξη του Νομού Ξάνθης αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας ΑΜΘ, χρειάζεται να γίνουν τομές και να αναληφθούν σημαντικές πρωτοβουλίες όπως:

 

  • Διατήρηση και ενίσχυση των Υφισταμένων Παραγωγικών Επιχειρήσεων
  • Θέσπιση ενισχύσεων που δημιουργούν ανταγωνιστικό κόστος λειτουργιάς στις επιχειρήσεις της περιοχής
  • Ενίσχυση των υποδομών
  • Σαφής ενεργειακή Πολίτικη με έμφαση την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων
  • Ουσιαστική Ενσωμάτωση των ενεργειακών Δικτύων στην οικονομία της Περιοχής
  • Δικτύωση και συνεργασία του Δ.Π.Θ και του Α.Τ.Ε.Ι Καβάλας με τις επιχειρήσεις στον ερευνητικό και παραγωγικό τομέα
  • Στρατηγικός Επενδυτικός Σχεδιασμός

Τέλος θα θέλαμε να καλέσουμε τους τοπικούς φορείς σε μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και συνεχή συνεργασία, κάτι το οποίο θεωρούμε ότι αποτελεί μονόδρομο για την γενικότερη ανάπτυξης της περιοχής μας.

Σχετικά Άρθρα