slider Ελλάδα Τελευταία Νέα

Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής:«Θα δουλέψω σκληρά για να επιλυθεί το Κυπριακό| Αποστολή Τασούλα Παπανικολάου star channel

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπσικόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έδωσε το πρωί του Σαββάτου στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη, την πρώτη του επίσημη συνέντευξη τύπου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της απεσταλμένης του STARΤασούλας Παπανικολάου, έκανε λόγο για το πρώτο μέλημά του, που είναι η ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν».

«Η ανοικοδόμηση αυτού του ναού στο σημείο αυτό, είναι ένα χρέος που έχει η ελληνική ομογένεια και προς τον αμερικανικό λαό αλλά και προς τη μάχη ενάντια στη θρησκευτική μισαλλοδοξία, στην τρομοκρατία» δήλωσε ο κύριος Ελπιδοφόρος.

Δείτε το ρεπορτάζ εδώ

 Ο κύριος Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις και τόνισε με νόημα ότι θα εργαστεί για την ειρήνη στην Κύπρο αλλά και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. «Θα δουλέψω πάρα πολύ σκληρά για να επιλυθεί επιτέλους αυτό το ακανθώδες ζήτημα (κυπριακό), να πάψουν οι αιτίες εντάσεων και να υπάρξει ξανά ειρήνη στην περιοχή», είπε.

Πρωταρχικός στόχος του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής είναι η ελληνική γλώσσα, κυρίως στην ομογένεια, την οποία θέλει να διευρύνει και να ενισχύσει. «Βεβαίως, είναι προτεραιότητά μου να εργαστώ για να ανοίξει ξανά η Θεολογική Σχολή της Χάλκης» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Σχετικά Άρθρα