ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Νέοι Τομείς και Ειδικότητες στο 2 οο ΕΠΑ.Λ. Ξάνθης. Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων του 2 ου ΕΠΑ.Λ. Ξάνθης ενημερώνει την τοπική κοινωνία της πόλης μας ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2016-2017, με καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 30/6/2016. Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από τις 8:30 έως 13:30μ.μ. στο κτηριακό συγκρότημα του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ξάνθης. Οι νέοι τομείς και ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο σχολείο μας είναι οι παρακάτω:

Τομέας – Β’ Τάξη Ειδικότητες – Γ’ Τάξη
Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής
Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
Μηχανολογίας Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού

Τεχνικός Οχημάτων

Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας Βοηθός Φυσιοθεραπευτή

Αισθητικής Τέχνης

Δικαίωμα εγγραφής για την Α’ Τάξη έχουν όλοι οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου. Στην Β’ Τάξη δικαίωμα εγγραφής έχουν οι προαγόμενοι της Α’ Τάξης Επαγγελματικού Λυκείου. Μπορούν επίσης να εγγραφούν κατευθείαν στην Β’ τάξη, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων που πέρασαν την Α’ τάξη στο Γενικό Λύκειο.

Δικαίωμα εγγραφής για την Β’ Τάξη ενήλικες απόφοιτοι Γ΄ Λυκείου κάτοχοι απολυτηρίου (ΕΠΑΛ και ΓΕΛ), παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα ειδικότητας του τομέα που θα επιλέξουν.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους τομείς και τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 25410 27276 και να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του σχολείου.

ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ 2 ο ΕΠΑ.Λ. ΞΑΝΘΗΣ

Οι απόφοιτοι του Επαγγελματικού Λυκείου αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου (ισότιμο με το Απολυτήριο Γενικού Λυκείου – Επιπέδου 4) μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις, και Πτυχίο Ειδικότητας, μετά από ενδοσχολικές εξετάσεις. Επίσης έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε Πανελλαδικές Εξετάσεις σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και Στρατιωτικές Σχολές.

Συγκεκριμένα οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ μετά την αποφοίτηση τους.

Α) έχουν την δυνατότητα εγγραφής στο προαιρετικό «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας», με εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας στο σχολείο και μαθητεία σε χώρους εργασίας και απονομή πτυχίου επιπέδου 5 (ισότιμου των Ι.Ε.Κ).

Β) έχουν την δυνατότητα ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ από ΕΠΑΛ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

-στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Τεχνικών Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΤΥΑ).

-στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

-στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)

-στη σχολή Πυροσβεστικής

-πρόσβασης στα ΤΕΙ μέσω των ειδικών πανελλαδικών εξετάσεων για τους απόφοιτους ΕΠΑΛ εξεταζόμενοι σε 2 μαθήματα γενικής παιδείας και δύο ειδικότητας.

-δυνατότητα των αποφοίτων των ΕΠΑΛ να εισάγονται και σε σχολές και τμήματα των Πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, θα μπορούν με τις ίδιες εξετάσεις να εισάγονται με τη βαθμολογία τους σε σχολές των Πανεπιστημίων αντίστοιχες των τομέων που σπούδασαν στα ΕΠΑΛ και για ειδικό ποσοστό θέσεων επιπλέον 1%. Δηλαδή δημιουργούνται νέες θέσεις φοιτητών ειδικά για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ.

Ο Διευθυντής

Μπουσνάκης Ιωάννης

Σχετικά Άρθρα