Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Νέα παρέμβαση Αλέκου Κοντού και ΣΕΚΕ στον Τόπειρο με πιλοτική καλλιέργεια καπνών Virginia

Ξεκινά πιλοτικά από φέτος με προοπτική να δημιουργηθεί στον Τόπειρο μονάδα αντίστοιχη της Σταυρούπολης

 Dialoghthria EAS (1) Dialoghthria EAS

Το διαλογητήριο ακτινιδίων και ροδιών της ΕΑΣ Ξάνθης επισπεύτηκε κατά την πρόσφατη περιοδεία του στον κάμπο της Ξάνθης ο Βουλευτής Ξάνθης και εκ νέου υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία κ. Αλέκος Κοντός. «Χάρηκα ιδιαίτερα βλέποντας τη συγκεκριμένη επένδυση, η οποία πραγματοποιήθηκε με υψηλή επιδότηση από Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που «έτρεξε» επί των ημερών μου ως Υπουργός, να αποδίδει τα μέγιστα και να παρουσιάζει ακόμα καλύτερες προοπτικές για το μέλλον» μας είπε ο κ. Κοντός.

Αφού χαιρέτησε τους εργαζόμενους, συζήτησε με τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή για τη σημαντική νέα επένδυση που δρομολογείται με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας του διαλογητηρίου. Η επένδυση κρίνεται απαραίτητη δεδομένου ότι στα επόμενα χρόνια προβλέπεται ο διπλασιασμός της παραγωγής ακτινιδίων και ροδιών στο Νομό, ως αποτέλεσα των συντονισμένων ενεργειών που έχουν γίνει (και από τον ίδιο) έως τώρα για την στήριξη των προϊόντων.

Η νέα προσπάθεια για καλλιέργεια Virginia στον Τόπειρο

Δυο μέρες νωρίτερα ο κ. Κοντός είχε επισκεφτεί τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου με τον οποίο συζήτησε τις δυνατότητες ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος για τους καλλιεργητές του δήμου Τοπείρου.

Όπως μας είπε ο κ. Αλέκος Κοντός που είναι παράλληλα και γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ ΑΕ στόχος της ΣΕΚΕ όσο και της ΕΑΣ Ξάνθης είναι η ενίσχυση δυναμικών καλλιεργειών, όπως είναι τα καπνά τύπου Virginia και οι δενδρώδεις καλλιέργειες και κυρίως το ρόδι, τόσο με την δημιουργία εγκαταστάσεων αντίστοιχων με αυτές που έχει υλοποιήσει η ΣΕΚΕ στην ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης, όσο και με την δημιουργία από την ΕΑΣ αποχυμωτηρίου ροδιού στον δήμο Τοπείρου.

Μετά την συνάντηση με τον κ. Μίχογλου ο κ. Κοντός μας είπε: «Συνεννοηθήκαμε σήμερα με τον δήμαρχο Θωμά Μίχογλου για να οργανώσει ο δήμος μία ενημερωτική συνάντηση της ΣΕΚΕ με τους αγρότες της περιοχής και να ξεκινήσουμε άμεσα πιλοτική καλλιέργεια των καπνών Virginia και σε αυτή την περιοχή, οι οποία βλέπουμε ότι έχει προοπτικές. Στόχος της ΣΕΚΕ είναι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να διπλασιάσουμε την παραγωγή των καπνών από τους 6.000 τόνους στους 12.000».

Για την καλλιέργεια των καπνών Virginia θα χρησιμοποιηθεί και πάλι η παρανέστια περιοχή του δήμου Τοπείρου όπως έγινε και στον παλιό Δήμο Σταυρούπολης. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στην περιοχή του Τοπείρου υπήρξε παλιότερα μονάδα που καλλιεργούσε τα Virginia τα οποία μάλιστα έπιαναν και πολύ καλή ποιότητα. Η παρέμβαση της ΣΕΚΕ θα είναι πιλοτική και για αρχή θα καλλιεργηθούν περί τα 500 με 600 στρέμματα, καλλιέργεια που θα αρχίσει μάλιστα άμεσα από φέτος!!! Εφόσον τα αποτελέσματα είναι όπως τα περιμένουν ο κ. Κοντός και οι παράγοντες της ΣΕΚΕ, στον Τόπειρο θα δημιουργηθεί μια αντίστοιχη μονάδα της εταιρίας με αυτήν που επιτυχημένα λειτουργεί στην Σταυρούπολη εδώ και μερικά χρόνια και δίνει δουλειά σε πάνω από 200 άτομα.

Σχετικά Άρθρα