Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Νέα κυκλοφορία παιδικού βιβλίου Η λήδα, η ακρίδα + η ορχήστρα με τα ζώα

Από τις εκδόσεις- βιβλιοπωλεία Σπανίδη

 Εξώφυλο

Πιπίτσα Κληροπούλου. Η λήδα, η ακρίδα + η ορχήστρα με τα ζώα. Αφηγητής: Γιάννης Ξανθούλης. Ζωγραφιές: Έλλη Γρίβα. Η Λήδα η ακρίδα είναι μία μαέστρος που θέλει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με κλασικά και παραδοσιακά όργανα. Έτσι λοιπόν, αποφασίζει να φτιάξει μία ορχήστρα και διοργανώνει και διοργανώνει ακρόαση για να επιλέξει τους καλύτερους μουσικούς.

«Όποιο ζώο θέλει να ‘ρθει

από πόνι ως νυχτερίδες

Φτάνει μόνο να γνωρίζει

τι σημαίνει μελωδία

κι ας μην τελείωσε αριστούχο

της Αθήνας τα ωδεία

Ένα όργανο να παίζει

από ντραμς και μαντολίνο

μέχρι πιάνο βιολοντσέλο

πίπιζα, ντέφι και κλαρίνο»

Ποιοι είναι τελικά αυτοί που θα μπουν στην ορχήστρα της;

Η Πιπίτσα Κληροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε ψυχολογία και μουσική. Είναι διπλωματούχος πιάνου. Από το 2001 παραδίδει μαθήματα πιάνου, και ασχολείται με την δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας μέσω της μουσικής. Έχει εργαστεί στο Ελληνικό Ωδείο και σε παιδικούς σταθμούς δίνοντας έμφαση στη σύνθεση τραγουδιών από τα παιδιά μέσω αυτοσχεδιασμού.

Το βιβλίο συνοδεύεται από δίσκο οπτικής ίνας. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Κώστας Λειβαδάς, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Λουκία Σλάβη, Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου, Σάββας Χατζηδημητρίου, Μαρία-Νεφέλη Ευσταθοπούλου, Σωκράτης Σλάβης. (Εκδόσεις:ΚΟΡΟΝΤΖΗ/ISBN:978-618-5042-07-3/Τιμή: 14,90 με φπα).

 

Φώτο μέσα στον φάκελο!!!

Σχετικά Άρθρα