Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Νέα έκδοση ποιητικής συλλογής Χάρις Καρακατσάνη: «Ακροβατώντας σε Διε-φθαρμένο σχοινί»

EXOFYLO1

«Ακούμπα να μη σωριαστείς γι’ αυτό που βλέπεις τώρα, ακούμπα, στάσου όρθιος, δεν ήρθε ακόμα η ώρα». Δεύτερη ποιητική ανθολογία από την εκλεκτή Χάρις. Οι εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ έχουν την χαρά να κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό το ποιητικό απόσταγμα της ποιήτριας Χάρις Καρακατσάνης.

Τα πράγματα που ανεβαίνουν δεν παράγουν ήχο. Ήχο παράγουν τα πράγματα όταν πέφτουν. Έτσι ακριβώς συμβαίνει με την δεύτερη ποιητική συλλογή της Χάρις. Αθόρυβα εισβάλει στην λογοτεχνική σκηνή της Πόλης-Αγοράς, αναδεικνύοντας προσωπικές όψεις και ρήσεις γεμάτες αίσθημα και οράματα.

Ο ποιητικός της καμβάς, ένα σύνολο καθημερινών σιωπών και φωνών,  είναι ανοιχτός σαν τραύμα. «Να σκοτωθούμε; Να σκοτώσουμε; Να κωφέψουμε; Να ουρλιάξουμε; Δεν ακούει κανείς. Τώρα σας σώζουμε, τώρα θα σωθείτε. Ίσως εννοούν τον Θάνατο. Πάλι το ίδιο θα γίνει; Αφέντες, κολίγοι, δούλοι, ρουφιάνοι, χαφιέδες, δοσίλογοι, αιώνιοι ήρωες»

Το βλέμμα της ποιήτριας, καθώς εξερευνά τις ενήλικες συνήθειες  σκοντάφτει στην μελαγχολία των καιρών. Η Χάρις με την πολύπειρη οπτική της  και τον δεξιοτεχνικό έλεγχο των εκφραστικών της μέσων, συλλαμβάνει την αναγνωστική μας προσοχή,  επιτυγχάνοντας μια ισχυρή αποτύπωση των αισθήσεων  που αφήνουν πίσω τους οι ποιητικές της σελίδες, ακροβατώντας σε διε-φθαρμένο σχοινί.

Με εκτίμηση

Ο εκδότης

Μιχάλης Σπανίδης

Σχετικά Άρθρα