slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μόνο 37 φοιτητές από του; 110 συνολικά που έκαναν αίτηση βρήκε δωμάτιο στην εστία. (Τι έχει να πει ο Σύριζα;)

Πραγματοποιήθηκε την Πεμπτη 1/11 το πρωί η κινητοποίηση του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, που αποφασίστηκε στα πλαίσια των φοιτητικών κινητοποιήσεων στις οποίες καλούσε το Συντονιστικό των 11 συλλόγων οικότροφων, καθώς και 83 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχει πραγματοποιήσει ο Σύλλογος απ’ την αρχή της χρονιάς, κυρίως για το ζήτημα της στέγασης των φοιτητών, αλλά και όχι μόνο.

Όσον αφορά τη στέγαση η κατάσταση παραμένει τραγική. Συγκεκριμένα δωμάτιο έχουν πάρει μόνο 37 φοιτητές από τους 110 που έχουν κάνει αίτηση. Σε ορισμένους φοιτητές μάλιστα που δεν έχουν πάρει δωμάτιο η υπεύθυνη της φοιτητικής μέριμνας τους ενημέρωσε ότι θα πάρουν δωμάτιο τον Απρίλιο. Το αποτέλεσμα οι φοιτητές αυτοί είτε να έφυγαν απ την πόλη είτε να νοίκιασαν και να βρήκαν δουλειά για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Τέλος τις εντυπώσεις έκλεψε το γιγαντοπανό που κρέμασαν τα μέλη του Συλλόγου σε εγκαταλελειμμένο κτήριο το οποίο στο παρελθόν αποτελούσε φοιτητική εστία.

Σχετικά Άρθρα