Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μόνο το ΠΑΜΕ έμεινε να διαδηλώνει… δυστυχώς

 pame 1 h mai (13) pame 1 h mai pame 1 h mai (1) pame 1 h mai (2) pame 1 h mai (3) pame 1 h mai (4) pame 1 h mai (5) pame 1 h mai (6) pame 1 h mai (7) pame 1 h mai (8) pame 1 h mai (9) pame 1 h mai (10) pame 1 h mai (11) pame 1 h mai (12)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ για την εργατική πρωτομαγιά στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ανάγνωση από τα έργο  «Ο επιτάφιος»  του Γ. Ρίτσου καθώς και της  απολογίας του Αυγούστου Σπαϊς ,ενός από τους ηγέτες της εξέγερσης των εργατών στο Σικάγο το 1886, προς το δικαστήριο. Ακολούθησε καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα  με εργατικά τραγούδια. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της γραμματείας Ξάνθης της Π.Α.Σ.ΕΒΕ ο Κούδας Παναγιώτης, ο οποίος κάλεσε τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους να γυρίσουν την πλάτη στην κυβέρνηση και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΒΕΕ και της ΕΣΕΕ και να χαράξουν αγωνιστικό δρόμο κόντρα στα μονοπώλια και τις πολιτικές που τα υπηρετούν σε συμμαχία με τους εργαζόμενους , τη φτωχή αγροτιά και τις γυναίκες.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης και μέλος της γραμματείας Ξάνθης του Π.Α.Μ.Ε Ρόιδου Παναγιώτα. Στην ομιλία της τόνισε την μεγάλη ανάγκη η εργατική τάξη να αποφασίσει να συγκρουστεί με τις πολιτικές που τσακίζουν το εισόδημα και τα δικαιώματά της. «Η διαπραγμάτευση, όπως και αν ονομαστεί, αφορά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και συνεχίζεται από την σημερινή συγκυβέρνησηΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στην ίδια αντιλαϊκή ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Την ώρα που χαρίζει τα χρέη των μεγαλοεπιχειρηματιών με την ΠΝΠ, δεσμεύει τα αποθεματικά και τα ταμιακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των περιφερειών για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δανειστών και ετοιμάζει νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης με μαζικές ανατιμήσεις στο ΦΠΑ, αυξήσεις ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης και νέες μειώσεις συντάξεων.

Οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι , οι φτωχοί αγρότες , οι σπουδαστές και οι γυναίκες έχουν χρέος να οικοδομήσουν τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κόμματά τους με γνώμονα τις δικές τους ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου» τόνισε χαρακτηριστικά. Ακολούθησε δυναμική και μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στο μνημείο των καπνεργατών στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, όπου και πραγματοποιήθηκε κατάθεση λουλουδιών από τις γραμματείες Ξάνθης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης (μέλος ΟΓΕ), το Τ.Σ Ξάνθης της ΚΝΕ και την Τ.Ε Ξάνθης του ΚΚΕ καθώς και από τουςυπόλοιπους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση και την πορεία.

Σχετικά Άρθρα