Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μπορεί να μην φάνηκε αλλά οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού επενέβησαν σε 24 περιστατικά στις γιορτές παλιάς πόλης

samarites palia polh

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, υστέρα από πρόσκληση του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, ανέλαβε για 18 η χρονιά αποκλειστικά όπως κάθε χρόνο να προσφέρει τις Εθελοντικές του υπηρεσίες στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης.

Κατά την διάρκεια των Γιορτών για την καθημερινή υγειονομική – διασωστική κάλυψη κατά το διάστημα από 19:00 έως τις 01:00 στο παραδοσιακό οικισμό,  παραχωρήθηκε για άλλη μια φόρα το κτίριο του Ε΄ Παιδικού Σταθμού Ξάνθης για την στέγαση της υγειονομικής μονάδας.

Για την διεκπεραίωση των υπηρεσιών κρίθηκε αναγκαία η πρόσκληση Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών από τα Περιφερειακά Τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής και Δράμας.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων «Γιορτές Παλιάς Ξάνθης» που πραγματοποιήθηκαν από τις 31 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου 2014, καταγράφηκαν στην Υγειονομική Μονάδα Είκοσι Τέσσερα (24) περιστατικά όπως:

Οξεία Μέθη, Τάσεις Λιποθυμίας, Εκδορές, Τομές, Επίσταξη, Εγκαύματα δευτέρου βαθμού, και Διαστρέμματα, εκ των οποίων τα πέντε (5) διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Το Διεθνές Ερυθροσταυρικό Κίνημα αποτελείται από ανθρώπους σαν κι εσάς που νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους και δεσμεύονται για την άμβλυνση του ανθρώπινου πόνου σε όλο τον κόσμο. (Η φωτογραφεία είναι από περιστατικό λιποθυμίας το οποίο κατέγραψε ο φακός της XanthiNews).

Σχετικά Άρθρα