Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Μπάμπης Δημαρχόπουλος: «Ανυπολόγιστες οι αρνητικές συνέπειες για δημότες και αυτοδιοίκηση φέρνει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου»

dhmarxopoylos omilia (1)

Σε αναγκαστική- και υποχρεωτική- στάση πληρωμών οδηγείται η τοπική αυτοδιοίκηση μετά την κυβερνητική απόφαση να δεσμευθούν τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας, εκτιμά σύσσωμη η αυτοδιοίκηση της χώρας.

Για ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες που εκ των πραγμάτων θα επωμιστούν οι τοπικές κοινωνίες στο σύνολο του πεδίου δράσης των Δήμων, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Ξάνθης και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, καθώς η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου- η οποία με …ταχύτητα φωτός δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης έχοντας μάλιστα και αναδρομική ισχύ από 17 Μαρτίου !- ανατρέπει τον προγραμματισμό, θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του συνόλου των υπηρεσιών των Δήμων (τεχνικές υπηρεσίες, παιδικοί σταθμοί, κοινωνικές δομές κ.α) και αμφισβητεί τη δυνατότητα τους να ανταποκριθούν ακόμη και στην μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση που καταδικάζει την αυτοδιοίκηση σε απραξία και υφαρπάζει επί της ουσίας χρήματα των δημοτών. Όπως και αν παρουσιάζεται από την κυβέρνηση -και μάλιστα με Π.Ν.Π, δηλαδή με τη λογική του … «αποφασίζομεν και διατάσσομε» και άνευ διαλόγου – η απόφαση αυτή στερεί από τους δημότες τις υπηρεσίες των Δήμων.

21.04.15 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ by Radio899 on Mixcloud

Σχετικά Άρθρα