slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Μουσικοχορευτική εκδήλωση από την Θρακική Εστία Δράμας

Με μία εντυπωσιακή και επιτυχημένη μουσικοχορευτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, η ετήσια παράσταση της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ στο θέατρο «Σωκράτης Δημητριάδης» (θεατράκι) της Αγίας Βαρβάρας. Το φετινό «θρακιώτικο σεργιάνι» ήταν ένα πολυποίκιλο μουσικοχορευτικό ταξίδι στη θρακιώτικη παράδοση.

Είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε φέτος με τον Συγγραφέα και Εκπαιδευτικό κο Κόκκα Νικόλαο και την γνωστή πομάκα ερμηνεύτρια από την Ξάνθη, Εμινέ Μπουρουντζή, η οποία ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο πομάκικα τραγούδια μαζί με την παραδοσιακή θρακιώτικη χορωδία του Συλλόγου μας και με τη συνοδεία της παραδοσιακής θρακιώτικης ορχήστρας μας, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου μας, Γιώργου Καλαβρινού.

Τα χορευτικά μας τμήματα, παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων, παρουσίασαν μία μεγάλη ποικιλία από θρακιώτικους χορούς από διάφορες περιοχές της Ενιαίας Θράκης (Βόρεια, Ανατολική, Δυτική), ενώ συνόδευε με τη μουσική και το τραγούδι του το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «Εβρίτικη Ζυγιά».

Την ετήσια παράστασή μας τίμησαν με την παρουσία τους αξιωματούχοι της πολιτείας και της τοπικής μας κοινωνίας, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, του Δήμου Δράμας, της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας και της Στρατιωτικής Αρχής, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου, που κατέκλυσε το θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας και απόλαυσε και φέτος το θρακιώτικο σεργιάνι στην παράδοσή μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αρμόζουν στους χοροδιδασκάλους μας, Γιώργο Καλαβρινό, Χρύσα Σιδερά και Ελένη Τοπαλίδου, οι οποίοι, δημιουργικοί και ακούραστοι, διδάσκουν τη θρακική παράδοση με περισσή υπομονή, επιμονή και αγάπη για τη δουλειά τους. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, μαθητές και μέλη του Συλλόγου μας, για το άρτιο αποτέλεσμα της παράστασής μας! Ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι!

Σχετικά Άρθρα