Κόμματα Τελευταία Νέα

ΜΟΝΟ το ΠΑΜΕ οργανώνει την μαζική λαϊκή μαχητική απάντηση στην Κυβέρνηση

pame poreia (3) pame poreia pame poreia (1) pame poreia (2)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, το συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ, ενάντια στην επικείμενη αντιλαϊκή συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, στις 19:30 στην πλατεία ελευθερίας. Στο συλλαλητήριο έδωσαν το παρών τα σωματεία των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, το σωματείο καπνεργατών καθώς επίσης και ο σύλλογος οικότροφων Φοιτητών της Ξάνθης.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Γιώτα Ρόιδου, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπάλληλων Ν. Ξάνθης και μέλος της γραμματείας Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ. ” Δεν συμβιβαζόμαστε με το μαύρο μέλλον της φτώχειας, της ανεργίας, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα, της χρεοκοπίας του λαού για να κερδίσουν τα μονοπώλια. Νέα επίθεση αναμένεται στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Για όσους κλάδους παρέμεναν κατακτήσεις κάτω από τα 67 και τα 62 θα αυξηθούν και αυτοί προς τα πάνω. Νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με βάση το προσδόκιμο ζωής. Νέα μείωση στις συντάξεις. Ότι ψέματα και να λένε θα φέρουν νέες μειώσεις. Αυτές είναι οι δεσμεύσεις που έχουν με την ΕΕ που την θεωρούν κοινό τους σπίτι.

Στόχος τους μία σύνταξη μέχρι τα 360 ευρώ και από εκεί και πάνω όποιος έχει επαγγελματικό ταμείο και ιδιωτική ασφάλιση. Κανένα δεν πρέπει να ξεγελάσουν οι απατεωνιές τους. Υλοποιούν ότι ακριβώς και οι προηγούμενοι. Είναι εξοργιστικό να μιλάνε για την κατάσταση στα ταμεία αυτοί που εφάρμοσαν όπως και οι προκάτοχοι τους τον αναγκαστικό νόμο του 1950 μαζεύοντας τα ταμειακά αποθεματικά για να πληρώσουν τους δανειστές. Ο καυγάς δεν γίνεται για τα συμφέροντα του λαού. Για αυτό η κυβέρνηση φροντίζει να μπουκώσει το κεφάλαιο με νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές την ώρα που ετοιμάζει νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ για να φορτώσει τα βάρη στον εργαζόμενο λαό.

Τώρα που μιλάμε, που ακόμα δεν έχει γίνει το σερβίρισμα του νέου συμφωνημένου μνημονίου, η κυβέρνηση με άμεσα αντανακλαστικά χαρίζει πρόστιμα και χρέη των μεγαλοεπιχειρηματιών στα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν έχει τελειωμό η επίθεση. Εμείς πρέπει να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα. Εμείς προτάσσουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Το σημερινό συλλαλητήριο είναι απάντηση και κάλεσμα για νέους αγώνες. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Δεν τελειώνουμε εδώ, τώρα αρχίζουμε. Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και οι εταίροι τους να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Εμείς δεν προσκυνάμε.

Οργανώνουμε την μαζική λαϊκή μαχητική απάντηση. Οργανώνουμε κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, προετοιμαζόμαστε για μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση σε όλους τους κλάδους. “, τόνισε χαρακτηριστικά. Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Σχετικά Άρθρα