Γενική

Μοναδικά αποστάγματα από την ΒΟΡΕΑΣ Α.Ε.

Ευωδιές αρωματικών βοτάνων σε εκλεκτές ποικιλίες ούζου και Τσίπουρου.

Η εταιρία Βορέας Αποστάγματα, με παράδοση στο χώρο των αποσταγμάτων από το 1880 και ενεργή επιχειρηματική δράση από το 2000, άντλησε έμπνευση από τον αρχαίο θεό Βορέα. Πρόσωπο της Ελληνικής Μυθολογίας, θεός των άγριων Βόρειων ανέμων παρουσιάζεται ως φτερωτός, ωραίος και ρωμαλέος νέος. Πιθανολογείται ότι κατοικούσε στην κορυφή του Φαλακρού όρους και είχε αδυναμία στα καθαρόαιμα άλογα των Ηδωνών, κατοίκων της περιοχής Δράμας. Η παραγωγή ούζου και τσίπουρου από την Οικογένεια Πάτκα για περισσότερο από έναν αιώνα προίκισε με γνώση και παράδοση την εταιρία Βορέας Αποστάγματα, η οποία σήμερα διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και έναν παραδοσιακό χάλκινο άμβυκα καθώς και έναν χάλκινο άμβυκα τελευταίας τεχνολογίας στους οποίους αποστάζονται Ούζο, Τσίπουρο και Ηδύποτο εξαιρετικής ποιότητας. Η εταιρία έχει εγκαταστήσει Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων και Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τα πρότυπα ΙS0 22000:2005 και ΙS0 9001:2008 αντίστοιχα.
Με σεβασμό στη γοητευτική διαδικασία της απόσταξης και προσήλωση σε συνταγές που διαμόρφωσαν την ιστορία της, η Βορέας Αποστάγματα σας καλωσορίζει σε ένα ταξίδι στις μυρωδιές και στις γεύσεις των προϊόντων της, τα οποία σας παρουσιάζουμε υπερηφάνεια.
Ούζο Δύραμος
Είναι μοναδικό προϊόν που παράγεται από την «καρδιά» του αποστάγματος και στην
απόσταξη του χρησιμοποιούνται σπόροι γλυκάνισου, μάραθου, αστεροειδούς γλυκάνισου και κόλιανδρου. Η ευωδιά των αρωματικών Βοτάνων, η κρυστάλλινη όψη κι η καθάρια γεύση είναι τα χαρακτηριστικά ενός μοναδικού ούζου που κλείνει μέσα του την ιστορία της οικογένειας Πάτκα και την παλιά καλή συνταγή από το 1880. Το στόμα είναι στρογγυλό με 40% vol και με μια ευχάριστη επίγευση. Απολαύστε το σκέτο ή με νερό ή προσθέτοντας λίγο πάγο. Πίνεται μόνο του ή συνδυάζεται με μεζέδες της στεριάς και της θάλασσας.
Διατίθεται σε φιάλη των 50 ml, 200 ml και 500 ml.
Τσίπουρο Βορέας χωρίς γλυκάνισο
Διάφανο και λαμπερό, προερχόμενο από στέμφυλα εκλεκτών ποικιλιών που καλλιεργούνται στους αμπελώνες της ΝΙCO LAΖΑRΙDΙ, το Τσίπουρο Βορέας χωρίς γλυκάνισο αποτελεί ένα προϊόν διπλής απόσταξης, που συνδυάζει την παραδοσιακή
τεχνογνωσία με τη σύγχρονη τεχνολογία. Το κρυστάλλινο αυτό απόσταγμα έχει πολύπλοκη και ισορροπημένη μύτη, με τα λευκόσαρκα φρούτα και τη γλυκόριζα να κυριαρχούν σε ένα βοτανικό φόντο. Το στόμα είναι στρογγυλό με 40% vol και με μια ευχάριστη επίγευση. Απολαύστε το στους 5-8 βαθμούς μόνο του ή συνδυάστε το με μεζέδες της στεριάς και της θάλασσας.
Διατίθεται σε φιάλη των 200 ml και 500 ml.
Τσίπουρο Βορέας με γλυκάνισο
Ένα ξεχωριστό προϊόν διπλής απόσταξης, προερχόμενο από στέμφυλα εκλεκτών ποικιλιών που καλλιεργούνται στους αμπελώνες της ΝΙCΟ LΑΖΑRΙDΙ, αποτελεί το Τσίπουρο Βορέας με γλυκάνισο. Η διακριτική φινέτσα των αρωματικών σπόρων της Μακεδονικής γης δεν υπερκαλύπτει τα τυπικά αρώματα ενός γνήσιου αποστάγματος στεμφύλων, το οποίο έχει βελούδινη υφή με 42% vol και μακριά αρωματική επίγευση. Με την προσθήκη νερού, λόγω της ανηθόλης που περιέχει ο γλυκάνισος, δημιουργείται γαλάκτωμα. Για καλύτερη απόλαυση του αρωματικού πλούτου σερβίρεται στους 12-14 βαθμούς μόνο του ή συνοδευμένο με μεζέδες.
Διατίθεται σε φιάλη των 200ml και 500 ml.
Μαστίχα Domino
Το Domino αντιπροσωπεύει τη μοντέρνα εκδοχή ενός μοναδικού ηδύποτου της ελληνικής παράδοσης, του οποίου η Βάση είναι το «δάκρυ» του μαστιχόδεντρου και αποτελεί εγγυημένο αυθεντικό προϊόν από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Η προσεκτική διαδικασία παρασκευής του έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός
ιδιαίτερου προϊόντος με γλυκό και πολύπλοκο στόμα. Τα ευγενή αρωματικά
χαρακτηριστικά της πρώτης ύλης εναλλάσσονται με τη Βανίλια, το πικραμύγδαλο και το λευκό τριαντάφυλλο.
Απολαύστε το σκέτο στους 2-4 βαθμούς ή εμπλουτίστε τα κοκτέιλ σας παίζοντας το … Ντόμινο των γεύσεων, όπως στο The Med, στο Μαστίχα Martini, στο Blue Mastic κ.α. Διατίθεται σε φιάλη των 200 ml και 500 ml.

Σχετικά Άρθρα