Γενική

Μιχάλης Στυλιανίδης: «Δεν θα ανεχθούμε κεραίες σε κανένα σημείο της πόλης μας»


Ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για κατεδάφιση των αυθαιρέτων κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Γράφει ο
Σταύρος Καρυπίδης
Ομόφωνη ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης σχετικά με την λήψη απόφασης για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κεραιών των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες με την λειτουργία τους μέσα στην παλιά πόλη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ξάνθης είναι πιθανών να κρύβουν κίνδυνους για την δημόσια υγεία. Η συνεδρίαση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης και σύμφωνα με την απόφαση δίνεται εντολή στην πολεοδομία της Ξάνθης να βάζει σε προτεραιότητα την κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών κεραιών οι οποίες έχουν μάλιστα τελεσιδικήσει και για τις οποίες υπάρχει υπόνοια για κίνδυνο της δημόσιας υγείας. Αντίστοιχη απόφαση πάρθηκε και για όσους καταπατούν δημόσια έκταση για να εγκαταστήσουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Κάθετος ήταν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πολεοδομίας Ξάνθης κ. Χρίστος Μούρκας ο οποίος κατά την διάρκεια της εισήγησης του εξέφρασε την πολιτική βούληση του δημάρχου να σταματήσουν πλέον οι αυθαιρεσίες και εισηγήθηκε την λήψη ομόφωνης απόφασης.
Η αντιπολίτευση του Χ. Πούλιου αφού συμφώνησε στην βάση της απόφασης έκανε πρόταση προς την δημοτική αρχή να κρατηθεί από εδώ και πέρα η ίδια στάση σε όλα τα αυθαίρετα όπου και αν αυτά διαπιστώνονται. Την ίδια στάση κράτησε και ο Νίκος Ανταμπούφης ο οποίος πρότεινε να παρθεί ομόφωνη πολιτική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο και να χαρακτηριστούν όλες οι κατοικημένες περιοχές του δήμου Ξάνθης σαν περιοχές που δεν επιθυμούν την τοποθέτηση των κεραιών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. «Με τον τρόπο αυτό στο μέλλον θα αποφευχθούν τυχών διαμάχες με αυθαίρετες κατασκευές» είπε.
πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνο τον δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη ο οποίος ανέφερε ότι ή επιτρέπετε να γίνεται μία κατασκευή ή δεν επιτρέπετε. «Διότι αν η χ εταιρεία πάρει άδεια από την αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και πάρει και άδεια και από την πολεοδομία δεν θα σταματήσει τις εργασίες παρά την οποιαδήποτε απόφαση του δικού μας δημοτικού συμβουλίου» τόνισε ο Δήμαρχος και συνέχισε, «Εμείς με αυτήν την απόφαση στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιου είδους κατασκευές και πολύ σωστά ελέχθη εδώ μέσα ότι πρέπει να ληφθεί υπ όψη η παράμετρος υγεία σε αυτήν την απόφαση».

Σχετικά Άρθρα