Γενική

Μιλφέιγ μελιτζάνας «Αθηναίων Πολιτεία»

Φύλλα μελιτζάνας!

100 γρ. μελιτζάνα
50 γρ. κατίκι
150 γρ. χοιρινό
15 γρ. βασιλικό
100 γρ. ντομάτα
50 ml σάλτσα ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Διαδικασία
Κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές ροδέλες, όπως και τις μελιτζάνες και τις περνάμε για δύο λεπτά στο γκριλ.
Φτιάχνουμε μια σάλτσα ντομάτας, τσιγαρίζοντας ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, στο οποίο προσθέτουμε καθαρισμένες κατακόκκινες ντομάτες ψιλοκομμένες. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα για ένα τέταρτο.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα δυο σνίτσελ χοιρινού. Τα αλατοπιπερώνουμε. Όταν ψηθούν τα φυλάμε ζεστά.
Το στήσιμο του πιάτου. Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετούμε δυο ροδέλες ντομάτας σε δυο σημεία, πάνω στην κάθε ντομάτα λίγο κατίκι, ένα κουτάλι σάλτσα ντομάτας, ένα φιλέτο χοιρινό, πάλι κατίκι, σάλτσα ντομάτας, μια μελιτζάνα, κατίκι, μια ντομάτα και τελειώνουμε με κατίκι. Στην κορυφή των δύο μιλφέιγ, τοποθετούμε φρέσκο βασιλικό ενώ πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, το πιάτο με παλαιωμένο ξίδι βαλσαμικό.
Καλή επιτυχία!

Σχετικά Άρθρα