Γενική

Μικρό σαραβαλάκι μου, εσύ σαι το μεράκι μου

Φρένο στις πολυτελείς κρατικές λιμουζίνες βάζει το υπουργείο εσωτερικών με το σχέδιο που επανακαθορίζει τον κυβισμό των υπηρεσιακών αυτοκινήτων και των προσώπων που δικαιούνται αποκλειστικής χρήσης υπηρεσιακού αυτοκινήτου, ενώ περιορίζει και την κατανάλωση καυσίμων.
Με το νέο σχέδιο θα πρέπει να γίνει ευρύτατος περιορισμός στα κρατικά αυτοκίνητα και στα κυβικά τους, αφού υπηρεσιακά αυτοκίνητα μέχρι 1600 cc μπορούν να έχουν μόνο ο πρόεδρος της κυβέρνησης, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι αρχηγοί των κομμάτων, οι υπουργοί, ο πρόεδρος του συμβουλίου της Επικρατείας, οι πρόεδροι των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών κλπ. Υπηρεσιακά αυτοκίνητα μέχρι 1.400 cc μπορούν να διαθέτουν η προεδρία της Δημοκρατίας, οι λοιποί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι γ.γ. περιφερειών και υπουργείων, οι μητροπολίτες, οι νομάρχες, οι δήμαρχοι, οι πρυτάνεις κλπ.
Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά στους Δημάρχους, υπηρεσιακό αυτοκίνητο θα επιτρέπεται να έχουν μόνο οι δήμαρχοι για Δήμους, άνω των 10.000 κατοίκων!!!. Βάσει αυτού, αρκετοί Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες της Ξάνθης δεν θα έχουν κρατικό αυτοκίνητο τους αμέσως επόμενους μήνες. Θα παραμείνουν με κρατικό αμάξι μόνο 1400 ευρώ οι Δήμαρχοι Ξάνθης, Μύκης και Τοπείρου. (Και θα τραγουδούν «μικρό σαραβαλάκι μου, εσύ σαι το μεράκι μου»).

Σχετικά Άρθρα