Γενική

Μικρός ο όγκος των εργαζομένων που συμμετείχαν στην απεργία

Απουσίαζαν παντελώς οι έμποροι και οι βιοτέχνες

 

Δε ήταν πάνω από 500 τα άτομα τα οποία συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το εργατικό κέντρο Ξάνθης συμμετέχοντας στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών, των κλαδικών οργανώσεων και των πολιτικών φορέων για μαζικές κινητοποιήσεις κατά των μέτρων λιτότητας που εγκρίθηκαν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.
Η συγκέντρωση άρχισε στις 10:00 και ακολούθησε πορεία μέσα στην πόλη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης οι εργαζόμενοι απορρίπτουν κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ εντολήν των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Εντύπωση προκάλεσε επίσης η απόφαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και εμπόρων Ξάνθης να απέχει από τις κινητοποιήσεις της 24ωρης Πανελλαδικής, Πανεργατικής Απεργίας και να κρατήσει τα καταστήματα της Ξάνθης ανοικτά.
Την ίδια ώρα και ο Εμπορικός Σύλλογος, διαχώριζε την θέση του και άφησε ανοικτό το θέμα των επαγγελματιών να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις όσοι θέλουν αλλά ούτε αυτός επέβαλε κλείσιμο καταστημάτων στα μέλη του.
Ισχυρή πάντως ήταν η παρουσία συνδικαλιστών των ιδιωτικών σωματείων και εργαζομένων του Δήμου Ξάνθης και του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του νομού. Κατά τα άλλα οι πολίτες ήταν λίγοι και οι περισσότεροι προτίμησαν το τσιπουράκι και τον καφέ στο εμπορικό από την… πορεία μέσα στον ήλιο. (Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι για άλλη μια φορά το ΠΑΜΕ έκανε δική του αντι-συγκέντρωση, στην διπλανή Πλατεία και ξεχωριστή πορεία).

Σχετικά Άρθρα