Γενική

Μια συνταγή πανεύκολη που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι


Σoτέ σκαλοπίνια με ταλιατέλες και μπέικον
200 γρ. χοιρινά φιλετάκια από ψαρονέφρι κομμένα και χτυπημένα ελαφρά (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει για εσάς)
80 γρ. Βιτάμ
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι κονιάκ
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ. βρασμένες ταλιατέλες
1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να λιώσει και να θερμανθεί καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικον.
2. Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα σoτάρουμε καλά.
3. Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα.
5. Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το 1/3 της τριμμένης παρμεζάνας και συνεχίζουμε έως ότου δέσει τελείως.
6. Τέλος, ρίχνουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και ανακατεύουμε έως ότου η σάλτσα χυλώσει πάνω στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σχετικά Άρθρα