Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Μηχανικοί της Ξάνθης διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης στην ΔΕΘ (φωτογραφίες)

Μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 μαζί με μέλη των πρωτοβαθμίων  ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Μακεδονίας συγκεντρωθήκαμε έξω από το εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης  στις 18:00 μετά και την πρόσκληση  της ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ παρουσία του Προέδρου Π.  Μουζιου του Γ. Γραμματέα Δ. Πετρόπουλου  και μελών του Δ.Σ. της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ.

Με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς

Εκπρόσωποι όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων απηύθυναν ομιλίες στους διαδηλωτές, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης  της ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ

Βρεθήκαμε εκεί για μια ακόμη χρονιά γιατί η  κατάσταση των μηχανικών του δημοσίου, μετά τις επιθέσεις που έχουμε δεχτεί τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να είναι ανακόλουθη με την προσφορά μας.

Γιατί χάρη στην υψηλή κατάρτιση μας και με τη δυνατότητα να αναλάβουμε πολλαπλούς ρόλους με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα και ενώ αποτελούμε στυλοβάτη του δημοσίου  έχουμε   επιφορτιστεί με τεράστιες ευθύνες στο ήδη δύσκολο έργο μας, το οποίο δυσχεραίνει λόγω της υποστελέχωσης, της πολυνομίας, της έλλειψης μέσων υποδομής και των απαραίτητων οικονομικών πόρων.

Γιατί οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συνεχίζονται  και  θεωρούν τους εργαζόμενους κόστος και όχι  “κεφάλαιο”, γιατί οι πολιτικές του χτες και του σήμερα θεωρούν το δημόσιο τομέα και τους εργαζόμενους τους  βάρος και όχι  βάση για τη εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, και γιατί πρέπει να ανατραπούν.

Απαιτήσαμε και απαιτούμε

Αποκατάσταση των, μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που έχουν πληγεί

Ουσιαστική νομική προστασία

Ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα και αναγνώριση του ρόλου των διπλωματούχων μηχανικών.

Στη συνέχεια όλοι οι διαδηλωτές συγκροτήσαμε  πορεία και μέσω των οδών Εγνατία, Βενιζέλου και της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης καταλήξαμε στην πλατεία της ΧΑΝΘ, την ώρα που άρχιζε η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τους παραγωγικούς φορείς γύρω στις 21:00 με 21:30.

Για την ενημέρωση σας

 

Αλέξανδρος Κηπουρός

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Αντιπρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Μέλος Δ.Σ. Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ

emdydas (8) emdydas emdydas (1) emdydas (2) emdydas (3) emdydas (4) emdydas (5) emdydas (6) emdydas (7)

 

Σχετικά Άρθρα