Ατζέντα Τελευταία Νέα

Με 10 ευρώ παρακολουθείς αύριο την Συναυλία «Βαλκανικοί Δρόμοι»

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι), ο Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα) και ο Κυριάκος Ταπάκης (ούτι) προσκαλούν τον Βούλγαρο δεξιοτέχνη του καβάλ Nedyalko Nedyalkov σε μια δημιουργική συνάντηση με αφορμή τις κοινές καταβολές των μουσικών ιδιωμάτων των δύο χωρών.

Αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα ανάγνωση του μουσικού υλικού που επιτυγχάνεται με την αμοιβαία προσέγγιση των τεσσάρων μουσικών σε μια κοινή μουσική γλώσσα διατηρώντας ταυτόχρονα ο καθένας τους τον ιδιαίτερο μουσικό του χαρακτήρα.

Θα ακουστούν ελληνικά τραγούδια και σκοποί, βουλγάρικες μελωδίες καθώς και κομμάτια από τον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο των βαλκανίων και της ανατολικής μεσογείου.

Les Salons de Musique Jean-Guihen Queyras invite les frères Chemirani et Sokratis Sinopoulos: Είσοδος 10€ με κρασί – οικονομική ενίσχυση του Λαογραφικού &  Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης.Πληροφορίες  – Κρατήσεις:  Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης – Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης / Τηλ. 25410 25421 / *Σε περίπτωση κακοκαιρίας η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι πολιτισμού.

Σχετικά Άρθρα