slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση συναντήθηκε ο Μανώλης Τσέπελης

Στην Αθήνα βρέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Μανώλη Φανουράκη εκεί με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και επ’ αφορμή της Διεθνούς Ημέρας Εξάλειψης της Φτώχειας, συναντήθηκαν οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών μαζί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην συνάντηση, στην οποία διοργανώτρια αρχή ήταν το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ), συζητήθηκαν όλες οι δράσεις του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Τ.Ε.Β.Α ύψους 330 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2014-2020 με κυρίαρχη αυτή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠΙ) με ωφελούμενους πάνω από 550 χιλ. συμπολίτες μας που ζουν στο όριο της φτώχειας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι δράσεις του Προγράμματος από το 2014 μέχρι σήμερα, η πορεία απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων αλλά και οι περιοχές που υλοποίησαν σε ικανοποιητικό βαθμό μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων τα χρήματα του Τ.Ε.Β.Α.

Το Δήμο Ξάνθης εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης  Τσέπελης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κ. Μ. Φανουράκης, η προϊστάμενη των οικονομικών υπηρεσιών κα Μαρία Σπανού και η Αν.Προϊσταμένη Δ/νσηςΚοιν.Προστασίας, Αθλητισμού, Παιδείας & Πολιτισμού και τεχνική υπεύθυνη του Προγράμματος Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής υλικής συνδρομής του ΤΕΒΑ κα. Ξανθή Γκαϊτατζή .

Σχετικά Άρθρα