Κοινωνία Τελευταία Νέα

Με τον Στάθη Γιαννακίδη συναντίθηκαν οι αστυνομικοί της Ξάνθης

astynomia1

Σύμφωνα με την συνδικαλιστική κίνηση αστυνομικών Ξάνθης: Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκ νέου ενημερωτική συνάντηση του σωματείου μας με τον βουλευτή ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. του Νομού Ξάνθης Στάθη Γιαννακίδη.

Η συνάντηση ξεκίνησε με ενημέρωση από τον κ. βουλευτή για το θέμα λειτουργιάς του κέντρου κράτησης μεταναστών και της μη επανέναρξης της σχολής αστυφυλάκων. Έγινε συζήτηση επί του θέματος και στην συνέχεια του θέσαμε θέματα που απασχολούν τα μέλη μας και χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Πρώτον επανήλθαμε στο θέμα της έλλειψης προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση και δεύτερου αστυνομικού σταθμού.

Δεύτερον για τα κενά που υπάρχουν στον κώδικα μεταθέσεων των αστυνομικών υπαλλήλων και δημιουργούν κατ΄ εμας αδικίες στις μεταθέσεις και…

Τρίτον ότι φέτος στις σχολές αστυφυλάκων θα εγγραφούν οι επιτυχόντες του σχολικού έτους 2012-2013.Στα δυο χρόνια αυτής της αναμονής πολλοί επιτυχόντες επέλεξαν να συνεχίσουν την φοίτηση τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ στο οποίο ήταν εγγεγραμμένοι εκ των προτέρων. Ενώ θέλουν 1 ή 2 έτη για απόκτηση πτυχίου , το αρμόδιο Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τους ζητάει για να εισέρθουν το 2015 σε σχολές της ΕΛ.ΑΣ. να προσκομίσουν έντυπο διαγραφής από τις αντίστοιχες σχολές. Το ερώτημα που τέθηκε είναι γιατί να γίνει διαγραφή σπουδών και όχι διακοπή και συνέχιση των σπουδών μετά από την αποφοίτηση από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά Άρθρα