slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος και 10 Μητροπολίτες κορυφώνονται οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια (το εκκλησιαστικό πρόγραμμα για το διήμερο)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Το διήμερο που ακολουθεί κορυφώνονται οι εορτασμοί  για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Ξάνθης. Σήμερα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της ιεράς εικόνας Παναγίας Αρχαγελιώτισσας  παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελλάδας Ιερώνυμου και 10 Μητροπολιτών που είναι οι εξής: Παροναξίας Καλλίνικος Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος , Φωκίδος ο Θεόκτιστος, Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος, Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος, Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, Αλεξανδρουπολεως Ανθιμος,  Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων,Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων,ο Αρχιγραμματέας της συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδας πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης. Θα ψάλλει ο αρχών πρωτοψάλτης του Οικουμενικού Θρόνου του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Φαναρίου κύριος Παναγιώτης Νεοχωρίτης.

Αμέσως μετά στις επτά η ώρα σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στον ιερό ναό της του θεού Σοφίας προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου των 10 μητροπολιτών και πλειάδας κληρικών της μητρόπολης Ξάνθης.

Αύριο Παρασκευή 4 Οκτωβρίου το εκκλησιαστικό πρόγραμμα των εορτασμών θα ολοκληρωθεί  με την άφιξη του Εξοχότατου προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία της υφυπουργού παιδείας και θρησκευμάτων κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη και του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Θόδωρου Καράογλου στις 10.30 με την επίσημη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Τιμίου Προδρόμου προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου ενώ στις 12 θα τελεσθεί  επιμνημόσυνη δέηση προεξέχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και κατάθεση Στεφάνων. Οι εκδηλώσεις θα  ολοκληρωθούν με την μεγάλη παρέλαση της προεδρικής Φρουράς και την στρατιωτική παρέλαση.

 

Σχετικά Άρθρα