slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Με συναυλία από τους Imam Baildi κλείνουν σήμερα οι γιορτές παλιάς πόλης. (Όλο το πρόγραμμα για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018)

Δείτε το σημερινό πρόγραμμα λίγο παρακάτω… τα στέκια σήμερα κλείνουν 02:00

 



 

 

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία Imam Baildi

Οι Imam Baildi θα παρουσιάσουν ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα με τραγούδια από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, αλλά και τον επερχόμενο νέο τους δίσκο που θα κυκλοφορήσει τη χρονιά που μας έρχεται.

Εδώ και 10 χρόνια οι Imam Baildi μας συγκλονίζουν με τις δημιουργίες τους, την αγάπη τους για την ελληνική αλλά και βαλκανική μουσική παράδοση και το πάθος τους για μουσικές αναζητήσεις κι εξερευνήσεις. Αδιάκοπα αναζητούν νέους συνδυασμούς ηχοχρωμάτων που κάνουν την καθημερινότητά μας φωτεινή και μαγευτική. Επιπλέον σε κάθε live εμφάνισή τους το κοινό περνά πάντα υπέροχα μιας και πάντα το κάνουν να νιώθει πως συμμετέχει σε ένα τεράστιο κι εκρηκτικό πάρτι!

Για τους ίδιους τα 10 αυτά έτη είναι μια ιδέα, δύο αδέλφια, τέσσερα albums και οκτώ άτομα που έχουν ταξιδέψει μαζί σε πάνω από 22 χώρες. Σημαίνουν όμως και κάτι ακόμα, που δε μετριέται με αριθμούς, μία μοναδική σχέση αγάπης με τον κόσμο.

Ας ετοιμαστούμε, λοιπόν, για μια μοναδική βραδιά, γεμάτη στιγμές από 10 χρόνια δημιουργικής πορείας, αλλά και πολυαναμενόμενα κομμάτια από το νέο album τους.

Οι Imam Baildi είναι: Ορέστης Φαληρέας: DJ – μπάσο, Λύσανδρος Φαληρέας: drums – κρουστά – πλήκτρα, Ρένα Μόρφη: Τραγούδι, MC Yinka: Ραπ – Φωνητικά, Γιάννης  Δίσκος: Σαξόφωνο – Κλαρίνο, Λάμπης Κουντουρόγιαννης: Ηλ. Κιθάρα, Αλέξης Αραπατσάκος: Μπουζούκι – φωνητικά, Αγαπητός Καταξάκης: Ηχοληψία.

 

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας & Ύδρας

20:00 Συναυλία «Εντέχνως»

Το μουσικό συγκρότημα Εντέχνως παρουσιάζει δικά του τραγούδια καθώς και διασκευασμένα γνωστών Ελλήνων τραγουδοποιών, συνταιριάζοντας τους ήχους των οργάνων της δυτικής κλασικής μουσικής (π.χ. βιολί, βιολοντσέλο, φλάουτο) με τους ήχους τόσο της παραδοσιακής (π.χ. κανονάκι, φλογέρα, μαντολίνο) όσο και της ηλεκτρονικής μουσικής (π.χ. ηλεκτρική κιθάρα και μπάσο).

Οι Εντέχνως έχουν δώσει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (π.χ. Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Λήμνο), έχουν λάβει μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς (π.χ. στο yourband της ΕΡΤ), ενώ στις αρχές του χρόνου κυκλοφόρησαν και τον πρώτο ψηφιακό τους δίσκο (cd).

 

Λαογραφικό & Ιστορικό  Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ

11:00 «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στην παλιά πόλη»

Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να ζωγραφίσουν στην αυλή με τα χαμάμ. Φοράμε πρόχειρα ρούχα και ζωγραφίζουμε  στην αυλή με τα χαμάμ.

Το εργαστήρι ζωγραφικής της ΦΕΞ οργανώνει κάθε χρόνο ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρές ηλικίες, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα. Στο τμήμα οι μικροί μας θα γνωρίσουν ακόμη την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ.

 

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ

21:00 Θρακιώτικη παραδοσιακή βραδιά

Το χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ οργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά γλεντιού, παρουσιάζοντας την υπέροχη παραδοσιακή μουσική της Θράκης. Φαγητό, ποτό, μουσική και πολύ χορός στο σπίτι πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.

“Από δε του μέλους και του ρυθμού και η μουσική πάσα θρακία νενόμισται…”  Στράβων

Στ’ αρχαία χρόνια, όταν η μουσική ήταν συνώνυμη με την ιερότητα και το μυστήριο, η Θράκη έμελε να φιλοξενήσει, στους όμορφους τόπους της, τους πρώτους και σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς και υμνωδούς.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ.

 

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Στο στέκι του Συλλόγου Μικρασιατών, Ιωακείμ Σγουρού απέναντι από το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής (πάνω και πίσω από το καφέ Μπλέ), Παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από όλη την Ελλάδα και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα και αυθεντικές λιχουδιές και εδέσματα της ανατολής.

 

Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης

Βραδιά γευσιγνωσίας και κλήρωση ενός 4ημερου ταξιδιού στην Κύπρο με όλα τα έξοδα καλυμμένα. Μια προσφορά του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Η κλήρωση θα γίνει στο βράδυ στις 11:00 μ.μ. στο στέκι του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα