Γενική

Με Παρέμβαση Κοντού- Ταρενίδη- ΣΕΚΕ διασφαλίστηκαν οι θέσεις εργασίας

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση τον μετοχών της ΣΕΚΑΠ στον Ιβάν Σαββίδη
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η μεταβίβαση των μετοχών της ΣΕΚΑΠ στον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Όλα τα τεχνικά εμπόδια τα οποία υπήρχαν ξεπεράστηκαν και η διαδικασία εξαγοράς των μετοχών που κατείχαν στην-πρώην- συνεταιριστική καπνοβιομηχανία, η ΑΤΕ και η ΣΕΚΕ εξαγοράστηκαν από τον Ιβάν Σαββίδη, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο και πλειοδότησε έναντι των Τούρκων που είχαν εκδηλώσει κι αυτοί το ενδιαφέρον τους.
Έτσι η Dosnkoy Τabac κατέχει πλέον το 85% των μετοχών της Καπνοβιομηχανίας, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που προβλέπεται στους όρους του διαγωνισμού. Διατηρούν τα ποσοστά τους ο συνεταιρισμός εργαζομένων και οι μικρομέτοχοι που προέρχονται από Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας βρέθηκαν από το πρωί της Παρασκευής στην Ξάνθη οι υπεύθυνοι της Αγροτικής Τράπεζας και οι εκπρόσωποι του Ιβάν Σαββίδη που διαπραγματεύθηκαν τις τελευταίες λεπτομέρειες (κυρίως τα εργασιακά) με την διοίκηση της ΣΕΚΕ (Κοντός- Ταρενίδης). Έτσι ολοκληρώθηκε και επίσημα η μετάβαση της ΣΕΚΑΠ στον ιδιωτικό τομέα, με την παράλληλη πολύ σημαντική δέσμευση για την διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, ένα όρο που τον έθεσε ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης και ο Γενικός της Διευθυντής Αλέκος Κοντός και δέχθηκε τελικά η εταιρία Dosnkoy Τabac του Ιβάν Σαββίδη.
Ανακοίνωση ΣΕΚΕ για τη μεταβίβαση: Ιδιωτικό Συμφωνητικό με τους όρους της πώλησης σε Σαββίδη
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΕΚΕ, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της ΣΕΚΑΠ, επισημοποιεί τη μεταβίβαση του ποσοστού που κατέχει στη ΣΕΚΑΠ, προς τη ρωσική Donskoy ενώ, παράλληλα, αναφέρει τους όρους ιδιωτικού συμφωνητικού που υπογράφηκε στην Ξάνθη και το οποίο προβλέπει μια σειρά από υποχρεώσεις για το νέο ιδιοκτήτη, όπως είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ολοκληρώθηκε σήμερα η μεταβίβαση του ποσοστού 34,18% των μετοχών που κατείχε η ΣΕΚΕ Α.Ε. στην ΣΕΚΑΠ Α.Ε., προς την ρωσική εταιρεία Donskoy Tabak, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη.
Το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό που υπεγράφη στην Ξάνθη μεταξύ των δύο εταιρειών, προβλέπει μεταξύ άλλων, την υποχρέωση της ρωσικής εταιρείας για την εξόφληση των οφειλών της ΣΕΚΑΠ προς τη ΣΕΚΕ, τη διατήρηση της ΣΕΚΕ ως κύριου προμηθευτή καπνών της ΣΕΚΑΠ, την επέκταση των πωλήσεων της ΣΕΚΕ στην Donskoy Tabak, την ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς του αγοραστή για την εξυγίανση και περαιτέρω ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ, καθώς και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στην ΣΕΚΑΠ». (Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι ότι με την καθοριστική παρέμβαση της ΣΕΚΕ σε όλη τη διαδικασία πώλησης της ΣΕΚΑΠ διασφαλίσθηκε ότι αυτή θα παραμείνει σε Ελληνικά χέρια και ότι δεν θα περάσει στους γείτονές μας…).

Σχετικά Άρθρα