slider Τελευταία Νέα

Με λαμπρότητα γιορτάσθηκαν τα 100 χρόνια “Ελεύθερη Ξάνθη”στην Αθήνα | Φωτογραφίες

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, η 100ή επέτειος της απελευθέρωσης της Ξάνθης από τον Βουλγαρικό ζυγό στις 4-10-1919. Εψάλη Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης.

Παρέστη πλήθος κόσμου και με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων μετέβησαν όλοι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και καταθέσαμε στεφάνια.

Από την Ξάνθης στην Αθήνα μετέβησαν για να παραστούν στις εκδηλώσεις ο δήμαρχος Ξάνθης, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Μ. Δημαρχόπουλος, ο αντιπεριφεριάρχης Ν. Ευγραιμίδης και άλλοι

Ήταν μια θερμή εκδήλωση, που εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα των Αθηναίων που παραβρέθηκαν τόσο στην Μητρόπολη όσο και στην πλατεία Συντάγματος.

ΑΘΑΝΑΤΗ ΞΑΝΘΗ!!!

Παλαιότερη ανάρτηση:

https://xanthinews.gr/610-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb/

Σχετικά Άρθρα