Γενική

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρέλαση λαογραφίας το Σάββατο το πρωί


Ξεκίνησε το κέφι του Καρναβαλιού

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 1 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Παρέλαση Λαογραφίας στην Ξάνθη. Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι χορευτικές ομάδες των Λαογραφικών Συλλόγων της πόλης καθώς και τα φιλοξενούμενα χορευτικά απ’ όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν από διαφορετικές γειτονιές, χορεύοντας και τραγουδώντας
Οι: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Λύκειο των Ελληνίδων Ορεστιάδας, Κρητική Αδελφότητα Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντελλένες»ξεκίνησαν από τον Κόμβο της Δαγκλή. Οι: Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες», Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη» Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου «Άβαντες», Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης» από την Πλατεία Ελευθερίας . Οι: Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Σύλλογος Κιμμερίων Ν. Ξάνθης «Ο Αμφέραος», Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης, Κοινωνικός – Μορφωτικός Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου από την πλατεία Διοικητηρίου. Και ι στην Κεντρική όλοι μάζα μετά σε ένα ξέφρενο λαϊκό πανηγύρι στην κεντρική πλατεία.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Ξάνθος κ. Σταυλιανίδης ο όποιας τόνισε μεταξά άλλων: Με την προτροπή να στηρίξουν όλοι το καρναβάλι της Ξάνθης γιατί τα πολλαπλά οφέλη είναι ανταποδοτικά όχι μόνο για τους Ξανθιώτες αλλά για όλη την περιοχή.

Παναηρίτσι γίνουνταν
μιγάλου παναήρι
χουρεύουν δώδικα χουροί
κι δικαοχτώ παλέστρις

Σχετικά Άρθρα