Κοινωνία Τελευταία Νέα

Με επιτυχία οι Ατομικοί και Ομαδικοί ημιτελικοί σκακιστικοί σχολικοί αγώνες της περιφέρεας ΑΜΑΘ

9 μετάλλια σε μαθητές και μαθήτριες της Ξάνθης

 Skaki SOKS

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής με μεγάλη επιτυχία οι Ατομικοί και Ομαδικοί ημιτελικοί σκακιστικοί αγώνες μαθητών(-τριων) για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που διεξήχθησαν στη Δράμα.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη καθώς αγωνίστηκαν στο Ατομικό 250 μαθητές(-τριες) και στο Ομαδικό 11 ομάδες Δημοτικών Σχολείων και 5 ομάδες Γυμνασίων – Λυκείων.

Συμμετείχαν μαθητές(-τριες) από τους Νομούς Δράμας , Καβάλας, Σερρών, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Η οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων ήταν άριστα προετοιμασμένη από τους διοργανωτές (ΕΣΣΑΜΘ και Σκακιστικός Όμιλος Δράμας) και παρόλο το μεγάλο αριθμό μαθητών οι αγώνες διεξήχθησαν ομαλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα της προκήρυξής τους.

Από την Ξάνθη στο Ατομικό αγωνίστηκαν συνολικά 50 μαθητές/τριες , εκ των οποίων οι 11 προκρίθηκαν για τον τελικό του Πανελληνίου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί την 05 και 06 Απριλίου 2015 στην Ερέτρια Ευβοίας και κατέκτησαν συνολικά 9 μετάλλια (6 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα).

Στο Ομαδικό αγωνίστηκαν 4 Δημοτικά Σχολεία (5ο-6ο-12ο-14ο) και το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης.

Το 14ο Δημοτικό Σχολείο κατετάγη 3ο μεταξύ 11 Δημοτικών κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο, καθώς και την πρόκριση στον τελικό της 4 Απριλίου 2015 στην Ερέτρια Ευβοίας .

Το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης προκρίθηκε επίσης στον τελικό, καθώς ήταν το 3ο καλύτερο Γυμνάσιο, χωρίς να καταφέρει ωστόσο να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο, καθώς κατετάγη 4ο στην μεικτή ομάδα Γυμνασίων -Λυκείων όπου αγωνιζόταν.

Οι μαθητές που κατέκτησαν μετάλλια από την Ξάνθη στο Ατομικό και Ομαδικό ή προκρίθηκαν στον τελικό, είναι όλοι μέλη του συλλόγου μας και ανά κατηγορία είναι οι παρακάτω :

ΝΗΠΙΑ

ΟΥΖΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (14ο Νηπ) – Χρυσό μετάλλιο

Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (6ο Δημ) – Χρυσό μετάλλιο (ως 1ο Κορίτσι)

Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΜΗΛΙΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (12ο Δημ) – Χρυσό μετάλλιο

Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΒΑΓΙΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (4ο Δημ) – 4ος

ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΟΥΜΟΥΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (3ο Δημ) – Ασημένιο μετάλλιο

ΜΟΥΡΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (9ο Δημ) – Χάλκινο μετάλλιο

ΒΑΜΠΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (18ο Δημ) – 5ος

Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΞΙΟΝ) – Χρυσό μετάλλιο

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (3ο Γυμ)- Χρυσό μετάλλιο (ως 1ο Κορίτσι)

Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΧΑΣΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (7ο Γυμ) – Χρυσό μετάλλιο

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (3ο Γυμ) – Χάλκινο μετάλλιο

14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ – Χάλκινο μετάλλιο

ΜΠΑΚΑΛΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΠΑΚΑΛΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΚΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΟΥ ΜΙΧΑΕΛΑ

ΔΟΜΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ – 4η θέση (3ο καλύτερο Γυμνάσιο)

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΤΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΡΣΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΦΗ

Οι μαθητές(-τριες) της Ξάνθης είτε διακρίθηκαν με κάποιο μετάλλιο ή πρόκριση είτε όχι, κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια πραγματοποιώντας καλούς αγώνες και μερικοί κατέλαβαν ικανοποιητικες θέσεις στη τελική κατάταξη των κατηγοριών τους, παρόλο που έπαιζαν πρώτη φορά σε αγώνες τέτοιου επιπέδου.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης συγχαίρει ΟΛΟΥΣ τους μαθητές (-τριες) για τη συμμετοχή τους, την προσπάθειά τους και τις επιδόσεις τους στους αγώνες, καθώς επίσης και τους γονείς τους, οι οποίοι είναι αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλουν τα παιδιά τους.

Επίσης συγχαίρει την ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (ΕΣΣΑΜΘ) και το Σκακιστικό Όμιλο Δράμας για την άψογη διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα