Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Με βάρκες περνάνε οι Σύριοι το Έβρο για να βρουν την γη της επαγγελίας στην χώρα μας

10 lathro

Συνελήφθη στις 17-10-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα μας, σε δέκα μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο δέκα μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 24χρονου, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε  σθεναρά κατά τη σύλληψή του, προκειμένου να την αποφύγει.

Κατασχέθηκε 1 πλαστική βάρκα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Σχετικά Άρθρα