Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φόρουμ Δικτύωσης της Αναπτυξιακής Σύμπραξη «ΑΛΦΙΤΟΠΩΛΙΣ»

Σκοπός η δημιουργία τοπικού δικτύου ενημέρωσης ανέργων με τοπικές επιχειρήσεις

  alfitopolis alfitopolis (1) alfitopolis (2) alfitopolis (3) alfitopolis (4) alfitopolis (5)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φόρουμ Δικτύωσης της Αναπτυξιακής Σύμπραξη «ΑΛΦΙΤΟΠΩΛΙΣ» σχετικά με το έργο «Παραγωγή και Εμπορία Τοπικών προϊόντων και προώθησής τους μέσω του Θεματικού Εναλλακτικού Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Δικτύωσης. Εξειδίκευση στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας κατ’ οίκον σε ηλικιωμένα άτομα καθώς και σε άτομα που βρίσκονται στην διαδικασία ανάρρωσης»

Το φόρουμ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/05/2015 στις έξι το απόγευμα στην Αίθουσα του Μουσείου Λαογραφικών Ενδυμασιών Βαλκανικών Χωρών & του Πολιτιστικού Κέντρου Γενισέας στον Δήμο Αβδήρων.

Το Φόρουμ Δικτύωσης υλοποιήθηκε με σκοπό την δημιουργία τοπικού δικτύου ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων, ωφελουμένων ή μη, ανέργων για την ύπαρξη ευκαιριών απασχόλησης σε τοπικές επιχειρήσεις που απορροφούν προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε

18.00- 18.15 Προσέλευση- Εγγραφές

18.15- 18.30 Χαιρετισμός Δημάρχου Αβδήρων, κου Τσιτιρίδη Γεώργιου

18.30- 18.45 Παρουσίαση εκπροσώπου Sunlight Α.Ε., κος Κατσούλης Αθανάσιος

18.45- 19.00 Παρουσίαση επιχείρησης παραγωγής και εμπορίας επίπλων Αφοι Μενεξέ ΟΕ, κος Μενεξές Παναγιώτης

19.00- 19.15 Παρουσίαση επιχειρηματικού σχεδίου για την αξιοποίηση του camping στην παραλία Μυρωδάτο, κος Ιατράκης Ιωάννης

19.15- 19.30 Παρουσίαση επιχείρησης Pastry Land, κος Θεοφυλάκης Παναγιώτης

19.30- 19.45 Παρουσίαση επιχειρηματία κου Σταυρακάρα Παναγιώτη για προτάσεις στον πρωτογενή τομέα.

19.45- 20.00 Διαλογική συζήτηση

Οι εκπρόσωποι των τοπικών αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην εκδήλωση παρουσίασαν την δράσης τους, τους στόχους για το μέλλον και την ανάλυση των αναγκών των επιχειρήσεων σε όρους ανθρώπινου δυναμικού.

Τέλος σε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε και ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης αφού με την προτροπή του ο δήμος Αβδήρων, προχώρησε και στην κλήρωση τεσσάρων ανέργων από τους παρισταμένους ανέργους στο φόρουμ που παρακολούθησαν σεμινάρια, για δίμηνη απασχόληση στον Δήμο Αβδήρων μέσα στο 2015.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη, η προσπάθεια αυτή έχει να κάνει με την στήριξη των ανέργων οι οποίοι ψάχνουν για δουλειά. Μπορούν, όπως σημείωσε, να υποβάλλουν τα βιογραφικά τους στις επιχειρήσεις οι οποίες με εκπροσώπους τους ήταν παρούσες.

Την διοργάνωση της ημερίδας είχε ο Δήμος Αβδήρων

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΑΛΦΙΤΟΠΩΛΙΣ υλοποιεί την Πράξη «Παραγωγή και Εμπορία Τοπικών προϊόντων και προώθησής τους μέσω του Θεματικού Εναλλακτικού Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Δικτύωσης. Εξειδίκευση στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας κατ’ οίκον σε ηλικιωμένα άτομα καθώς και σε άτομα που βρίσκονται στην διαδικασία ανάρρωσης» της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Σχετικά Άρθρα