Γενική

«Μεταφέρουμε μαθητές από τον Ιανουάριο χωρίς συμβάσεις»

Στον αέρα είναι και πάλι οι μεταφορές των μαθητών του Ν. Ξάνθης, αφού όπως είπε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης κ. Θέμης Γεωργιάδης δεν λύθηκε τίποτα στη σύσκεψη που είχαν με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Άρη Γιαννακίδη, αλλά πήραν και πάλι υποσχέσεις. Το βασικό πρόβλημα των ΚΤΕΛ δεν είναι τόσο η καθυστέρηση των χρημάτων, όσο το ότι δεν έχουν υπογράψει συμβάσεις από τον Ιανουάριο με την Περιφέρεια. Ο Περιφερειάρχης πάντως δεσμεύτηκε ότι «εφόσον αποφασίσουμε και γίνει αποδεκτό από όλους τους εμπλεκόμενους μεταφορείς ότι αυτό θα είναι το συμβασιοποιημένο ποσό, τότε μπορούμε να πληρώσουμε τα οφειλούμενα μέχρι τις 31- 12- 2010. Επίσης θα προχωρήσουμε και στις συμβάσεις από 1- 4- 2011 και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, εφόσον αποφασίσουμε ποιο θα είναι το συμβασιοποιημένο ποσό».

Υποσχέσεις πήραν οι εκπρόσωποι Αστικών, Υπεραστικών ΚΤΕΛ ιδιοκτητών ΤΑΞΙ
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Γέλωτες προκάλεσε στον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ξάνθης κ. Θέμη Γεωργιάδη η διαπίστωση της Περιφέρειας ΑΜΘ ότι λύθηκε το πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών και ότι συνεχίζεται κανονικά, μετά από συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους των Αστικών, Υπεραστικών ΚΤΕΛ και ιδιοκτητών Ταξί.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στην XanthiNews συγκεκριμένα: «Δεν λύθηκε τίποτα. Υποσχέσεις πήραμε πάλι. Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ ήρθε στις 10 το βράδυ κατόπιν παρακλήσεως δικής μου στην Κομοτηνή επειγόντως.
Πάντα καθυστερούσαν τα χρήματα. Το θέμα είναι ότι από τον Ιανουάριο και μέχρι σήμερα δεν έχουμε σύμβαση. Είμαστε στον αέρα. Τους έχουμε ειδοποιήσει με έγγραφα από τον Φεβρουάριο. Έχω πάει στον κ. Ντόλιο μαζί με τον κ. Γιαννακίδη. Ψηφίστηκε η τροπολογία τον Μάρτιο και έχει πάει Μάιος και δεν έχουμε σύμβαση. Δεν μας ενδιαφέρουν τα χρήματα τόσο πολύ αυτή τη στιγμή. Η σύμβαση μας καίει πάρα πολύ γιατί είμαστε και φορολογικά παράνομοι και αν θα γίνει κάτι θα είμαι εκτεθειμένος. Θα πάνε την Παρασκευή στον κ. Σαχινίδη να του τα πούνε από την αρχή. Τώρα θα διαπραγματευτούμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Θέλουμε να μας καταλάβουν τα παιδιά και οι γονείς. Ζητούμε συγγνώμη. Τους μεταφέρουμε τόσα χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά κι εμείς δεν αντέχουμε άλλο. Είμαστε απλήρωτοι έναν χρόνο, δεν έχουμε σύμβαση και τη νέα χρονιά. Έλεος!
Από τα ποσά που μας έχουν από πέρυσι με κομμένα τιμολόγια και τα περάσαμε σε ισολογισμούς και θα τα φορολογηθούμε μας έκοψαν το 20% αυθαίρετα, με νόμιμες συμβάσεις».
ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
«Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει πάλι το ίδιο πρόβλημα. Θα είναι στον αέρα η μεταφορά», έκανε σαφές ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Πόσο μπορούμε να αντέξουμε απλήρωτοι έναν χρόνο και να μεταφέρουμε παιδιά χωρίς σύμβαση από τη νέα σχολική χρονιά; Χθες δεν έγινε η μεταφορά. Αλλά από σήμερα (Τετάρτη) καλή πίστη δική μας θα μεταφέρουμε μαθητές μέχρι την Παρασκευή και από Δευτέρα δεν ξέρω τι θα γίνει. Αν δεν μας υπογράψουν συμβάσεις δεν θα ξεκινήσουμε φυσικά. Δεν μπορούμε άλλο».
Στην χώρα μας 30 ΚΤΕΛ δεν έχουν συμβάσεις. Στην ερώτηση αν συμβαίνει αυτό έτσι ώστε να μην υπάρχει η δέσμευση του κράτους για να τους δώσουν χρήματα ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης υπογράμμισε: «Παίζει και αυτό. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολα για το κράτος. Αλλά και εμείς δεν μπορούμε με δικά μας κόστη να μεταφέρουμε τους μαθητές. Πόσο θα αντέξουν; Τους μετόχους τους έχω στύψει. Θα με κυνηγάνε. Πληρώνουμε πετρέλαια και δεν παίρνουμε λεφτά. Κόβουμε τιμολόγια, πληρώνουμε ΦΠΑ, φορολογούμαστε ποσό που δεν έχουμε πάρει. Τι θα μας κάνουν ακόμη;»
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους μεταφορείς που έδειξαν την διαλλακτικότητα, την ανοχή και την συναίνεσή τους στην έκκλησή της Περιφέρειας για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών. Με τις ευχαριστίες όμως λύνονται προβλήματα;

Σχετικά Άρθρα