Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μεγάλη Συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας στον Πανηγυρικό Εορτασμό, στο Ιερό Παρεκκλήσιο «Αγ. Ιωακείμ & Άννης» στις ΘΕΡΜΕΣ (Λουτρά) Ξάνθης (φωτο)

 thermes ioakhm kai annhs (9) thermes ioakhm kai annhs thermes ioakhm kai annhs (1) thermes ioakhm kai annhs (2) thermes ioakhm kai annhs (4) thermes ioakhm kai annhs (6) thermes ioakhm kai annhs (7) thermes ioakhm kai annhs (8)

            Τελέστηκε στις 9 Σεπ.’15. με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, στο πλαίσιο του Προγράμματος ‘’Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης 2015’’, ο Πανηγυρικός εκκλησιασμός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προς τιμήν της εορτής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες, με πρωτοβουλία και πρόσκληση του ‘’αναδόχου’’, Παράρτημα Ν. Ξάνθης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Στον Πανηγυρικό Εκκλησιασμό, Ιερούργησε προσωπικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, επικουρούμενος στην τελετή από τον 3 Ιερείς και 2 Ιεροδιακόνους, τιμώντας τους Αγίους αλλά και την μεγάλη προσέλευση των Πιστών από την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές.

Στον εορτασμό, αν και ήταν εργάσιμη ημέρα (ΤΕΤΑΡΤΗ ) προσήλθαν με 2 λεωφορεία και αρκετά ΙΧΕ οχήματα, συνολικά πάνω από 180 άτομα, αρκετοί απόστρατοι Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί με τις Οικογένειες τους, όπως και το σημαντικότερο πολλοί απλοί κάτοικοι της Ξάνθης που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα και με θέρμη στην πρόσκληση μας, καθώς και 30-35 παραθεριστές (λουόμενοι ) στην περιοχή. Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα του ναού, άναψαν τα καντήλια των Αγίων, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας στη μνήμη των Αγίων στο χωριό Θέρμες ( Λουτρά) Ξάνθης.

Από τους άλλους ‘’αναδόχους’’ Ι.Ν. Συλλόγους παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι και Μέλη των ΔΣ, της ¨Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης, της Ένωσης Εβριτών Ν. Ξάνθης κ. Απόστολος Πολυμένης, του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου Ξάνθης, κ. Άννα Μπαλτζοπούλου, όπως και αντιπροσωπείες Στρ. Μονάδων της περιοχής.

Μετά τον εκκλησιασμό και την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ομίλησε για τη σημασία της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων, ενώ ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για την παρουσία του. Στη συνέχεια προσφέρθηκε από την ΕΑΑΣ, σε όλους καφές, αναψυκτικά και γλυκίσματα ,σε γειτονικό καφενείο, όπου μας τίμησε με την παρουσία του και ο Σεβασμιώτατος, που δεν παρέλειψε να χαιρετίσει τους Μουσουλμάνους συμπατριώτες μας ,ιδιοκτήτες και εργαζόμενους, αλλά και άλλους που βρίσκονταν στο ίδιο κατάστημα. Αρκετοί από τους επισκέπτες γευμάτισαν στις ταβέρνες, συμβάλλοντας στην τοπική μικροοικονομία

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, ιδιαίτερα από πλευράς προσέλευσης, δεδομένο που μας τόνωσε την πίστη και το ηθικό, δίνοντάς μας το κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση του Θρησκευτικού και του αλληλένδετου Εθνικού Φρονήματος των κατοίκων.

Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες προσήλθαν, αλλά και μας ενίσχυσαν οικονομικά στη γενική ανακαίνιση του Ι.Ν., καθώς και τους φορείς και τα άτομα που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα:

α. Το Δ’ΣΣ που μας διέθεσε τη μεγαφωνική και ένα (1) λεωφορείο, όπως και το Ταξιδιωτικό Γραφείο TASSIOS που μας διέθεσε δωρεάν ένα(1) λεωφορείο.

β .Τις ανώνυμες κυρίες, (που παραθέριζαν στα Λουτρά), που από την παραμονή ευπρέπισαν/ στόλισαν το ιερό παρεκκλήσιο και την επομένη συμμετείχαν στο εορτασμό .

γ. Τα μέλη μας Λγο ε.α Ζωγραφιά Ηλιάδου και την Ανθλγό ε.α. Δήμητρα Ζουρνατζή όπως και το σύζυγό της κ. Χριστόδουλο Κουτσουρλή, για την εθελοντική προσωπική τους βοήθεια στην άρτια προπαρασκευή και διεξαγωγή της δραστηριότητας.

Ελπίζουμε ότι και άλλοι Σύλλογοι ή Ενώσεις ή και απλοί κάτοικοι θα ενισχύσουν την πρωτοβουλία, συμμετέχοντας με τα μέλη τους στους σποραδικούς εκκλησιασμούς, για να διατηρηθούν τα οκτώ ( 8) εκκλησάκια της παραμεθόριας αυτής περιοχής της Πατρίδας μας.

Σχετικά Άρθρα