Γενική

Μεγάλη προσπάθεια για το «μπαμ»

Το ματς με την Ντιναμό Τιφλίδας επιβεβαίωσε το ζήτημα που ανακύπτει με την ευχέρεια της ΑΕΚ στο σκοράρισμα. Μια ομάδα που δυσκολεύεται πολύ στη δημιουργία φάσεων, αλλά και αυτές που φτιάχνει δεν έχει -ως τώρα τουλάχιστον- τη σίγουρη λύση για να τις αξιοποιήσει.

Αυτή φαίνεται πως έχει βρει ο Μανόλο Χιμένεθ στο πρόσωπο του πολύ Ραούλ Ταμούδο. Ο Ισπανός σούπερ σταρ είναι η βασική επιλογή του προπονητή της ΑΕΚ για την επίθεση της ομάδας, ώστε να υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που θα είναι συνώνυμος του γκολ.

Οπως αποκάλυψε χθες το «Goal», ο Χιμένεθ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το συμπατριώτη του. Στις αλλεπάλληλες επαφές των τελευταίων ημερών ο τεχνικός της ΑΕΚ προσπαθεί να «ψήσει» τον Ταμούδο να προτιμήσει την Ελλάδα ως επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ξέρει πως δεν μπορεί να προσφέρει πολλά χρήματα, αλλά επιχειρεί να τον δελεάσει με την ευρωπαϊκή προοπτική και τη δυνατότητα να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, κάνοντας πρωταθλητισμό και διεκδικώντας τίτλους.

Ο Ταμούδο δέχεται πιέσεις από τη Ράγιο Βαγεκάνο προκειμένου να συμφωνήσει μαζί της. Ο σύλλογος ανέβηκε φέτος στην κατηγορία και χρειάζεται παίκτες με την ποιότητα και την πείρα του Ταμούδο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής. Βέβαια, ούτε και η Βαγεκάνο είναι σε καλή κατάσταση στον οικονομικό τομέα, καθώς κι αυτή είναι βουτηγμένη σε πολλές υποχρεώσεις.

Ο Χιμένεθ εκτιμά πως ο Ταμούδο μπορεί να του δώσει σημαντικές λύσεις στο αγωνιστικό κομμάτι. Κυρίως επειδή πλέον θα κατασταλάξει σε σχήμα με δύο επιθετικούς, που θα δίνουν στην ΑΕΚ δύναμη στη γραμμή κρούσης.

Και βέβαια, ένας παίκτης όπως ο Ταμούδο ανήκει στην κατηγορία εκείνων που κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το θέμα είναι να βρεθεί φόρμουλα στο οικονομικό κομμάτι και να περισσέψουν χρήματα από την απόκτηση μέσου ή μέσων.

«Κλείνει» Φέτση, ακολουθεί ο Φοκόμπο

Για ακόμα μία μέρα συνεχίστηκε η δοκιμή του Ξενοφώντα Φέτση στα Σπάτα. Ο 20χρονος μέσος έχει κερδίσει την εκτίμηση του Χιμένεθ, ο οποίος έχει εισηγηθεί θετικά για την απόκτησή του. Ωστόσο, στην ΑΕΚ θέλουν πρώτα να κλείσουν το θέμα του μέσου που θα αποκτήσουν και λογίζεται ως επιλογή πρώτης γραμμής πριν προχωρήσουν στο κλείσιμο και του Φέτση.

Συνολικά, εκτιμούν πως πρόκειται για λύση που μπορεί να δώσει ποιότητα και δύναμη στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, που συνοδεύεται παράλληλα από χαμηλό ρίσκο. Οσον αφορά τον Φαμπρίς Φοκομπό, ολοκλήρωσε το δεύτερο κύκλο δοκιμής του. Απόφαση των «κιτρινόμαυρων» είναι να αποκτήσουν τον 17χρονο Καμερουνέζο και να τον εντάξουν στη δεύτερη ομάδα, ώστε να αρχίσει να δουλεύει σε επαγγελματικό επίπεδο και να παρακολουθούν την πορεία του.

Σχετικά Άρθρα