slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν στα φαρμακεία της Ξάνθης. Τι θα κάνει η κυβέρνηση;

Ερώτηση σχετικά με λίστα αναμονής για φάρμακα για τους κατοίκους της Ξάνθης

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: «Σε λίστα αναμονής οι κάτοικοι Ξάνθης για φάρμακα»


Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν στα φαρμακεία της Ξάνθης. Οι εξαγωγές και οι ελλείψεις στην εγχώρια αγορά αυξήθηκαν λόγω μειώσεως των τιμών των φαρμάκων.

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κάλφα, εκφράζει την δυσφορία της για αυτή τη κατάσταση και τονίζει: «Το φαινόμενο αυτό που έχει πλέον παγιωθεί είναι αποτέλεσμα αφ’ ενός της οικονομικής επισφάλειας που έχει η χώρα μας και αφ’ ετέρου της μείωσης των τιμών των φαρμάκων. Έτσι οι εταιρείες προτιμούν να εξάγουν τα φάρμακά τα οποία εδώ είναι φτηνά. Όταν για παράδειγμα η ασπιρίνη έχει 1,80 στην χώρα μας και στην Γερμανία 5 ευρώ προτιμούν να τα εξάγουν με αποτέλεσμα να έχουμε ελλείψεις σε φτηνά φάρμακα. Η τιμή του φαρμάκου στην Ελλάδα έχει ευτελιστεί και οι εταιρείες βρήκαν πεδίο να κάνουν τα παιχνίδια τους. Δίνουμε έναν αγώνα καθημερινά να δανειζόμαστε ο ένας από τον άλλον».
 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Τι προτίθεστε να πράξετε για την αντιμετώπιση της ελλείψεως φαρμάκων, κατάσταση που άπτεται της δημοσίας υγείας και ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως των κατοίκων του νομού Ξάνθης;


Αθήνα,  15/1/2018

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σχετικά Άρθρα