slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

“Μαύρο” έφαγε η παράταξη του Σύριζα στις εκλογές των φοιτητών του ΔΠΘ δεν εκλέγει κανέναν στο ΔΣ

Εκλογές Συλλόγου οικότροφων φοιτητών Ξάνθης: Χαιρετίζουμε τους οικότροφους φοιτητές, που στις εκλογές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης στις 8 Μάη ανέδειξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας σε πρώτη δύναμη για 3η συνεχόμενη χρονιά και μάλιστα φέτος για πρώτη χρονιά με αυτοδυναμία . Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

 2018 ψήφοι Ποσοστά έδρες
ΠΚΣ 70 55,12% 5
Αγ. Κινήσεις 23 18,11% 2
Άνετοι 22 17,32% 2
BLOCO 4 3,15% 0
Λευκά 8 2.90%  
Άκυρα 5  
Ψηφίσαντες 132    

 

Όλη τη  χρονιά βρισκόμασταν στη μάχη, στους αγώνες ενάντια στην περικοπή των συγγραμμάτων, τη διασφάλιση της σίτισης μας, τη διασφάλιση δωματίων για όλους τους πρωτοετείς που περιμένουν και τους μεγαλύτερους που διώχνουν απ’ τις εστίες, για τους μετεγγραφέντες φοιτητές, την επαρκή φύλαξη, πλάι στους υπόλοιπους αγώνες των εργαζομένων και του λαού. Ιδιαίτερα ήρθαμε αντιμέτωποι με την τραγική κατάσταση να μην υπάρχει ζεστό νερό και πετρέλαιο στις εστίες, που όμως έπειτα και από μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν δόθηκε άμεση απάντηση και λύση στο πρόβλημα !

Παράλληλα δόθηκε μάχη για το ζωντάνεμα του χώρου των εστιών με τη δημιουργία πολιτιστικής ομάδας. Επίσης, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης αποτελεί μαζί με άλλους 10 συλλόγους μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Συλλόγων Οικότροφων Φοιτητών. Για πρώτη φορά φέτος συγκροτήθηκε κάτι αντίστοιχο ανάμεσα σε εστιακούς συλλόγους σε πανελλαδικό επίπεδο, πήρε δηλαδή σάρκα και οστά η αναγκαιότητα για πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα των εστιακών, που προέκυψε ακριβώς στη βάση των κοινών προβλημάτων και της οξυμένης επίθεσης που βιώνουν οι φοιτητές στις εστίες.

Με τις εκλογές δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα. Το σημαντικό είναι όλοι μαζί οι οικότροφοι να ζωντανέψουμε το Σύλλογο μας, τις συνελεύσεις και τις δράσεις του. Συμμετέχοντας ενεργά για να γίνουμε περισσότεροι στην πάλη για τις πραγματικές ανάγκες μας, για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει, κόντρα στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους που αφήνουν τις εστίες να ρημάζουν κι εμάς χωρίς μεταφορές, φύλαξη, σίτιση κ.α.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα καταθέσουμε και όλες μας τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα. Έτσι ώστε ο Σύλλογος να γίνει  το αποκούμπι των οικότροφων απέναντι σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, η καρδιά του αγώνα τους. Μαζί με τους υπόλοιπους συμφοιτητές και τους εργαζόμενους γονείς μας, γιατί η δύναμη βρίσκεται στη συμμαχία μας.

Με το αποτέλεσμα των εκλογών του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης δόθηκε μια δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στους επικίνδυνους μηχανισμούς ΕΕ-ΝΑΤΟ που συμμετέχει ενεργά η χώρα μας. Σημαντικό βήμα είναι ότι οι εστιακοί ‘’έριξαν μαύρο’’ στην κυβερνητική παράταξη BLOCO, η οποία δεν έλαβε καμία έδρα και συγκέντρωσε μόλις 4 ψήφους. Καλούμε τους φοιτητές να συνεχίσουν να αγωνίζονται δυναμικά, χωρίς να κάνουμε πίσω από τις ανάγκες μας,  και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ. και στις εκλογές του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Μάιου.

Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας

Σχετικά Άρθρα