slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο κ. Τσίπρας σφύριζε αδιάφορα όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης το 2016»

 «Ο πρώτος που έβαλε στην ατζέντα το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το που εκλέχτηκε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το 2016. Τότε μάλιστα, πρότεινε στον κ. Τσίπρα, να συμφωνήσουν τα δύο μεγάλα Κόμματα ότι τα αναθεωρητέα άρθρα, τους ενός θα είναι αναθεωρητέα και του άλλου. Τότε, όμως, ο κ. Τσίπρας σφύριζε αδιάφορα».  Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1»,  ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση να κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θέλει την αναθεώρηση του άρθρου 86 την περί ευθύνης Υπουργών. Υπενθυμίζω ότι  Νοέμβριο του 2006 ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο βουλευτής που εισηγήθηκε να ενταχθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος η αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης Υπουργών, όμως, τότε κανείς από το Κόμμα του κ. Τσίπρα δεν τη συνυπέγραψε. Αυτή  είναι η πραγματικότητα».

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε το γεγονός και ζητήσαμε από την αλβανική Κυβέρνηση άμεσα και γρήγορα, να προχωρήσει τις έρευνες γιατί είναι δεδομένο ότι έχουμε μια δολοφονία. Επίσης,  ζητήσαμε από την ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών να κάνουν όλες τις ενέργειες που προβλέπονται και  να ζητήσουν εξηγήσεις από την αλβανική Κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, όμως,  ζητήσαμε και από την ελληνική εθνική μειονότητα να κρατήσει την ψυχραιμία της, διότι τέτοια περιστατικά μπορούν πολύ εύκολα να πυροδοτήσουν εξελίξεις και γεγονότα τα οποία σίγουρα, κανείς δεν επιθυμεί. Την ίδια στιγμή, όμως, οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού ήταν προκλητικές και σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν αυτό το πνεύμα της ψύχραιμης αντιμετώπισης του γεγονότος».

Σχετικά Άρθρα