slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να επενδύσουμε στο ταλέντο, τις γνώσεις και τη δημιουργικότητα των νέων Ελλήνων»

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την επιστροφή των νέων που έφυγαν από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης ανέπτυξε ο  κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού οι Γραμματείες Οικουμενικού Ελληνισμού και Διεθνών Σχέσεων & Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων που πραγματοποιούνται σε Μακεδονία και Θράκη ενόψει της 83ης Δ.Ε.Θ.

Αναφέρθηκε αρχικά στη δέσμευση του Κόμματος για την ψήφο των εκτός χώρας εκλογέων και επισήμανε: «Όπως κατ’ επανάληψη τόνισε ο Πρόεδρος του Κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η αλλαγή των εκλογικών νόμων. Τόσο εκείνου που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και εκείνου που αφορά στις βουλευτικές εκλογές.  Και δεσμευόμαστε ρητά και ξεκάθαρα: Στο νέο εκλογικό νόμο που θα ψηφίσουμε αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές θα επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και  θα δώσουμε  στους Έλληνες του εξωτερικού την αυτονόητη δυνατότητα  να ψηφίζουν στον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Θα δώσουμε στα νέα παιδιά που έφυγαν κατά τη διάρκεια της κρίσης να μετέχουν στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν το κοινό μας μέλλον. Ταυτόχρονα, όμως, είναι απόφασή μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να γυρίσουν στην Πατρίδα. Και οι προϋποθέσεις αυτές είναι τρεις: Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Χρειάζεται να προσελκύσουμε νέες άμεσες επενδύσεις, αλλά και να στηρίξουμε νέες επιχειρήσεις. Να δώσουμε έμφαση στη νέα και νεανική επιχειρηματικότητα προωθώντας κατάλληλα προγράμματα. Και να βελτιώσουμε το επενδυτικό περιβάλλον εφαρμόζοντας μια νέα οικονομική πολιτική. Αυτή, άλλωστε, είναι η κορωνίδα του κυβερνητικού προγράμματός μας όπως κατ’ επανάληψη το ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στο κόστος που αφήνει η φυγή των νέων μας στο εξωτερικό και υπογράμμισε: «Η ανάκαμψη της χώρας απαιτεί επένδυση στο ταλέντο, τις γνώσεις, τη δημιουργικότητα των νέων Ελλήνων. Η έρευνα και η καινοτομία είναι πυλώνες της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που θέλουμε να έχουμε. Και για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία του κρατικού με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή τις επιχειρήσεις. Είναι αδιανόητο να αδιαφορούμε για τη σύνδεση της γνώσης με την παραγωγή και την ανάπτυξη. Οφείλουμε, με όρους διαφάνειας στο Κράτος, να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα πάει μπροστά».

Καταλήγοντας ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε τις μεθοδεύσεις που απεργάζεται η Κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα και τόνισε:  «Ξέρουμε ότι μεθοδεύουν την πιο βρώμικη προεκλογική περίοδο στη σύγχρονη ιστορία μας. Ξέρουμε ότι θα επιδοθούν σε πόλεμο λάσπης. Ξέρουμε ότι επενδύουν στο φανατισμό, την πόλωση, το διχασμό. Δημαγωγούν ότι τελείωσαν τάχατες τα Μνημόνια, ενώ ψήφισαν επιπλέον μέτρα 5,1 δις ευρώ, για τα επόμενα δυο χρόνια. Προπαγανδίζουν για παροχές την ώρα που έκοψαν όλα τα κοινωνικά επιδόματα! Το ΕΚΑΣ, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, τα πολυτεκνικά επιδόματα. Κάνουν πολιτική με το ψέμα και την απάτη. Και τώρα που η κλεψύδρα της θητείας τους τελειώνει, γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι, όλοι και πιο κυνικοί όλο και  πιο επικίνδυνοι. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε. Ούτε και να σιωπήσουμε όμως. Εμείς αυταπάτες δεν έχουμε. Εμείς επενδύουμε στην αλήθεια. Εμείς πιστεύουμε στην Ελλάδα και εμπιστευόμαστε τους Έλληνες. Είμαστε εδώ για να ξαναβάλουμε τη χώρα  στο δρόμο της δημοκρατικής ομαλότητας και της ασφάλειας. Είμαστε εδώ για να βάλουμε την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Έχουμε πίστη στην Ελλάδα και εμπιστοσύνη  στους Έλληνες».

Σχετικά Άρθρα