slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση καθιστά κληρονόμους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκείνους που οι ίδιοι δηλώνουν Σλάβοι»

«Η Κυβέρνηση καθιστά κληρονόμους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκείνους που οι ίδιοι δηλώνουν Σλάβοι». Αυτό τόνισε ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε., στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Τομεάρχη Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκο, την Εκπρόσωπο Τύπου κυρία Μαρία Σπυράκη και τον καθηγητή κ. Σπ. Λίτσα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι: «Οι Έλληνες θέλουμε την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με όλους τους βόρειους γείτονές μας, θέλουμε την ένταξη όλων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς» και «γι’ αυτό ακριβώς απαιτούμε δίκαιες λύσεις σε όλες τις εκκρεμότητες, που διαιωνίζονται ανάμεσα στη χώρα μας και τους βόρειους γείτονές μας, τα Σκόπια και τα Τίρανα. Δεν μπορούμε, με αδιανόητες υποχωρήσεις, να τροφοδοτούμε τον αλυτρωτισμό και τις ανιστόρητες διεκδικήσεις κανενός. Ούτε να εκχωρούμε την ιστορία αιώνων  για τα συμφέροντα άλλων. Ούτε να καταστήσουμε κληρονόμους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκείνους που οι ίδιοι δηλώνουν Σλάβοι». 

Αναφερόμενος ειδικότερα στη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς τόνισε ότι «πάσχει – εκτός όλων των άλλων –  πολιτικά. Διότι δεν έχει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αλλά και διότι δεν έχει τη στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που συγκροτεί τον κυβερνητικό συνασπισμό». Και πρόσθεσε: «Πάνω από όλα, ωστόσο, η συμφωνία αυτή είναι εθνικά απαράδεκτη. Διότι επιτρέπει στους γείτονές μας, όχι μόνο να αυτοαποκαλούνται, αλλά και να ονομάζονται από όλο τον κόσμο – με τη βούλα της Κυβέρνησης – “Μακεδόνες”. Αναγνωρίζει στους Σκοπιανούς “μακεδονική” εθνότητα και ”μακεδονική” γλώσσα, πράγμα που δεν δέχτηκε καμιά ελληνική Kυβέρνηση στο παρελθόν…  Ταυτόχρονα, όμως, παραπέμπει τη χρήση εμπορικών επωνυμιών και σημάτων από τον επιχειρηματικό κόσμο των δυο χωρών σε διεθνή επιτροπή, που θα συγκροτηθεί το 2019. Θέτει δηλαδή σε αμφισβήτηση τις μακεδονικές επωνυμίες που χρησιμοποιούνται από Έλληνες. Και αυτό δημιουργεί εύλογα σοβαρές ανησυχίες στον επιχειρηματικό κόσμο της Β. Ελλάδας. Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, έβαλαν ακόμη τα βιβλία μας στον έλεγχο κοινής επιτροπής, για ενδεχόμενες αλυτρωτικές αναφορές. Με μια φράση. Κόντρα στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις,  η συμφωνία  δεν ισχύει για όλες τις χρήσεις, δεν ισχύει erga omnes. Επιπλέον όμως! Η Συμφωνία των Πρεσπών  εκχωρεί στους Σκοπιανούς  ακόμη και δικαιώματα στην ελληνική Α.Ο.Ζ. Σε τελική ανάλυση, θυσιάζει το πιο σημαντικό όπλο που είχε η Ελλάδα στα χέρια της, – την απόφαση του Βουκουρεστίου, που πέτυχε η Κυβέρνηση Καραμανλή –  χωρίς να διασφαλίζει τα δίκαια του Ελληνισμού…  Και για όλους αυτούς τους λόγους – όπως ξεκάθαρα τόνισε ο Πρόεδρος του Κόμματός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης – τη συμφωνία αυτή δεν πρόκειται να επικυρώσουμε, όποτε κι αν έρθει στη Βουλή, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε. Ούτε τώρα ως Αντιπολίτευση, ούτε αύριο ως Κυβέρνηση του Τόπου».

Καταλήγοντας ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Η ευκαιρία  να γίνει η  Βόρεια Ελλάδα γέφυρα Ανατολής και Δύσης, Βορά και Νότου, είναι μπροστά μας. Η βούληση για στήριξη της ευρωατλαντικής πορείας των γειτόνων μας είναι δεδομένη. Δεδομένη, όμως, είναι και η απόφασή μας να μην παραδώσουμε, αλλά να διαφυλάξουμε τα δίκαια και τα δικαιώματά μας. Οι Έλληνες – όλοι μαζί – ενωμένοι και αποφασιστικοί, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε. Με αυτή την πεποίθηση, με πίστη στην Ελλάδα και εμπιστοσύνη τους Έλληνες, ζητούμε εκλογές το ταχύτερο δυνατό».

Σχετικά Άρθρα