slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης | Δέσμευση της Ν.Δ. η αλλαγή του οπισθοδρομικού νόμου Σπίρτζη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων διπλωμάτων οδήγησης

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. Καβάλας.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τον ενημέρωσαν για την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος τους μετά από εννέα μήνες αποχής από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και για τα προβλήματα που δημιουργεί ο νέος νόμος, που είναι πρακτικά ανεφάρμοστος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Λαζαρίδης ,έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκαμε εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίουτου Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. Καβάλας. Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ αναλυτικά για τα προβλήματα που προκάλεσε στον κλάδο το νομοθετικό γονατογράφημα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικάμε το νέο τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων διπλώματος οδήγησης.

Το αρμόδιο Υπουργείο κατήρτισε ένα νομοθέτημα βασισμένο στις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην πραγματικότητα και για το λόγο αυτό αναγκάστηκε ναμεταθέσει με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα τουτην έναρξη της ισχύος του Νόμου, σε αντίθεση με τα όσα ορίζει ο ίδιος ο Νόμος.

Μάλιστα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επιχειρώντας να αποκρύψει τις ευθύνες του δεν δίστασε να επιτεθεί στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης και να επιρρίψει σε αυτήν την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή εξετάσεων οδήγησης.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι για ακόμη μια φορά την ταλαιπωρία από την κυβερνητική ανεπάρκεια καλείται να την υποστεί ο Έλληνας πολίτης.

Η Νέα Δημοκρατία, είχε εξ αρχής επισημάνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα σημαντικά προβλήματα και τις ελλείψεις που είχε ο προβληματικός και οπισθοδρομικός Νόμος 4599/2019.

Θεωρεί απαράδεκτο να μην μπορεί να παρίσταται ο εκπαιδευτής στο αυτοκίνητό του κατά τη διάρκειάς της εξέτασης, θεωρεί ανεπίτρεπτο να επιβάλλεταιη συμμετοχή εκπαιδευτή άλλης σχολής στο όχημα της εξέτασης, ενώ κρίνει ως επιτομήτης προχειρότητας τις προβλέψεις για εξετάσεις σε ανύπαρκτες πίστες ή γιαανύπαρκτα ασφαλιστικά προϊόντα.

Όλα αυτά πρέπει να αλλαχθούνκαι θα αλλαχθούν άμεσα.

Η επαναφορά στην κανονικότητα και στην διεξαγωγή εξετάσεων οδήγησης έχει ημερομηνία την 8η Ιουλίου».

Σχετικά Άρθρα