slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μαθητές Δημοτικού στην Ξάνθη υιοθέτησαν εικονικά τον Ρούλη από το καταφύγιο (Θα συμβάλλουν στα μηνιαία έξοδά του)

Μια υπέροχη είδηση διαβάζουμε στη σελίδα του Συλλόγου “Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος” και έχει να κάνει με την υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου από ένα σχολείο.

Πρόκειται για την 6η τάξη ΣΤ1 του 2ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης, η οποία υιοθέτησε εικονικά ένα αδεσποτάκι από το καταφύγιο, τον όμορφο Ρούλη.

Οι εθελοντές του Συλλόγου επισκέφτηκαν το σχολείο μαζί με τον Ρούλη. Οι μαθητές, αφού έπαιξαν πολλή ώρα μαζί του και τον τρέλαναν στα χάδια και τις αγκαλιές, παρέδωσαν και το ποσό των 30 ευρώ για να συνεισφέρουν στα μηνιαία έξοδά του.

Το μεγάλο μπράβο ανήκει δικαιωματικά στους γονείς των παιδιών, τη δασκάλα τους και το διευθυντή του σχολείου.

Η Ιστορία του Ρούλη όπως την καταγράφει ο Σύλλογος

Ο Ρουλης κάποτε ήταν αδέσποτο στην περιοχή της Σεβαθ.

Τον χτύπησε αυτοκίνητο κ του έσπασε και τα δυο πίσω πόδια. Η επιλογή ήτανε χειρουργείο, αναπηρία η ευθανασία. Κακά τα ψέματα, αυτή είναι η αλήθεια. Πήραμε το ρίσκο να τον αναλάβουμε αν και καταχρεωμενοι ως συνήθως… Κι ως συνήθως στο αγνωστο με βάρκα την ελπίδα, διότι κάποτε, οποτε ζητούσαμε βοήθεια δεν μαζευαμε ούτε ένα 20ρικο καλά καλά κ μετά ξεχρεωναμε ολόκληρο τον χρόνο με δόσεις.

Ωστοσω όταν δεις το ζώο στα μάτια δεν μπορείς να του πεις, λυπάμαι, δεν μπορώ, συγνωμη…

Όμως του λες θα γίνεις καλά…

Τον αναλαμβάνει λοιπόν η κτηνίατρος, ανεβάζουμε την κοινοποίηση χωρις πολλές ελπίδες ότι θα μαζευτούν τα έξοδα του και σε μια ώρα μας παίρνει η κτηνίατρος τηλέφωνο.

Το ποσόν το ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο τάδε.

Δεν θέλει να μαθευτεί το όνομα του απλά γράψτε ότι το ποσόν καλύφθηκε.

Ο Ρουλης έγινε καλά κ ζει στο καταφύγιο μας.

Αυτό ήταν.

Από τότε πήραμε θάρρος και πιστεύουμε ότι όλα θα πηγαίνουν καλά..

Αποβαλαμε το άγχος και πιστεύουμε στο δίκαιο στον καθαρό και στον αδολο σκοπό μας.

Να βοηθήσουμε όσα μπορούμε. Δεν μπορούμε όλα τα ζώα , αλλά ούτε πολλά. Για οσα μπορούμε όμως θα το κάνουμε και όλα θα πηγαίνουν καλά. Είναι ευλογία το να σώζεις αδολες ψυχές..

Ο Ρουλης είναι το γούρι μας!!

Σχετικά Άρθρα