Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών και Ιστορίας Πολιτισμού / Θράκης και αυτήν την Τετάρτη στο ΙθΤΠ

Arxaia ellhnika

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014- 2015. Τμήματα Αρχαίων Ελληνικών (για ενήλικες). Ιστορίας / Λαογραφίας Θράκης. Διδάσκων καθηγητής: Θανάσης Μουσόπουλος, Φιλόλογος- Συγγραφέας.

Πρόγραμμα Μαθημάτων

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 Φεβρουαρίου 2015

Το κεντρικό θέμα των μαθημάτων κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015 θα είναι το παιδί και ο έφηβος στην Πολιτική και Κοινωνική Γραμματεία και Φιλοσοφία των Ελλήνων στη διαχρονία της.

1. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Θα προσεγγίσουμε τις πραγματείες του Πλουτάρχου «Πώς δει τον νέον ποιημάτων ακούειν» και «Περί του ακούειν», που αναφέρονται στον παιδαγωγικό ρόλο των ποιημάτων και γενικότερα των αναγνωσμάτων για την αγωγή των νέων.

2. ΙΣΤΟΡΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΘΡΑΚΗΣ:

Θα συνεχίσουμε να μιλούμε για τον Ιωάννη Καποδίστρια και το έργο του.

Στο σημερινό μάθημα θα μελετήσουμε το κείμενο ομιλίας του Φιλοσόφου και τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τσάτσου για τον Ιωάννη Καποδίστρια (στα 1976, με την ευκαιρία των 200 χρόνων από τη γέννησή του). Επίσης, από το πρόσφατο αφιερωματικό τεύχος του περιοδικού «ΕΡΩ» οι σπουδαστές και σπουδάστριες θα μελετήσουν εργασίες σχετικές με εκπαίδευση, παιδεία και γλώσσα επί Ι. Καποδίστρια.

Τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών για ενηλίκους πραγματοποιούνται στις 18:15- 20:00 και Ιστορίας Λαογραφίας της Θράκης πραγματοποιούνται στις 20:15- 21:00 στο αναγνωστήριο «Κυριάκος Σταματιάδης» της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα