slider Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Μαγική χορωδιακή βραδιά στο αμφιθέατρο Ξάνθης (φωτογραφίες + 3 video)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Μια πολύ ωραία πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο Χορωδιακή Βραδιά  Αφιερωμένη στον Μάνο Χατζηδάκι πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημοτικό  αμφιθέατρο Ξάνθης στα πλαίσια των Θρακικών λαογραφικών εορτών καρναβάλι Ξάνθης 2019 του κέντρου πολιτισμού Δήμου Ξάνθης με την συμμετοχή τεσσάρων χορωδιών ανάμεσα στις οποίες και η μικτή χορωδία του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης με διευθυντή ορχήστρας Θεόδωρο Μανώλη η οποία πραγματοποίησε μία άριστη εμφάνιση κάνοντας το κοινό να χειροκροτεί δυνατά κάθε φορά!!!

Η μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ιδρύθηκε το 1962. Από το 1983 αποτελεί τμήμα του Δημοτικού Ωδείου της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Δήμου Ξάνθης. Από το 1992 μαέστρος είναι ο Θεόδωρος Μανώλης. Η χορωδία έχει πραγματοποιήσει πάνω από τριάκοσες εμφανίσεις στην Ξάνθη, σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει δώσει παραστάσεις σε Κύπρο, Ιταλία, Ελβετία, Ρουμανία, Τουρκία και Γερμανία. Τη χορωδία συνόδευσαν κατά καιρούς διάφορες ορχήστρες ανάλογα με τις ανάγκες του προγράμματός της, όπως η μπάντα του 4ου Σώματος Στρατού.

Δείτε 3 video και πολλές φωτογραφίες λίγο παρακάτω:  

 

Δείτε φωτογραφίες από την μικτή χορωδία του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης:

 Στην εκδήλωση συμμετείχαν ισάξια και  άλλες τρεις χορωδίες:

Πολυφωνική Χορωδία Θεσσαλονίκης

Η Πολυφωνική Χορωδία Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2012 με σκοπό τη σύσφιξη καλών σχέσεων και δεσμών μεταξύ ανθρώπων και φορέων αλλά και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στο διάστημα από της ιδρύσεως της μέχρι σήμερα ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα με συμμετοχή σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και χορωδιακά φεστιβάλ όπως Καρπενησίου, Πατρών, Αλεξανδρούπολης, στο Διεθνές Χορωδιακό φεστιβάλ Λ.Π. ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, Μεγάρων, Gabrovo Βουλγαρίας, Καρδίτσας, Λευκωσίας – Λεμεσού Κύπρου κα.

 Μικτή Χορωδία Συλλόγου Σιδηροκάστρου Σερρών

Δείτε video από την Μικτή Χορωδία Συλλόγου Σιδηροκάστρου Σερρών:

 

Μικτή Χορωδία Πύργου

Η τετράφωνη Μικτή Χορωδία Πύργου ιδρύθηκε το 2000 ως Δημοτική, αλλά το 2003 μετατράπηκε σε σωματείο αυτοδιοικούμενο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με εθελοντή καλλιτεχνικό Διευθυντή και μαέστρο, τον μουσικό Θοδωρή Παναγόπουλο και την Τζένη Λάγιου στο πιάνο. Από τότε μέχρι σήμερα με συνέπεια και επιμονή έχει φτάσει σε αρκετά υψηλό επίπεδο και κατέχει ένα ευρύ ρεπερτόριο, που περιλαμβάνει τους κλασσικούς μας Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Λοΐζο, Ανδριόπουλο, Κουγιουμτζή, Μαυρουδή, πολλούς νεότερους, αλλά και τους ρεμπέτες μας. Έχει πολλές εμφανίσεις σε φεστιβάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Συμμετείχε στην τελετή έναρξης και λήξης των Παρολυμπιακών Αγώνων, το Σεπτέμβριο του 2004 στην Αθήνα. Το 2013 συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Γιάννης Τζουανόπουλος στο Ηρώδειο για τους «Έλληνες του κόσμου». Επισκέφτηκε την πόλη BoulognesurMer στη Γαλλία ως προσκεκλημένη της χορωδίας “Chantejoie” σε ανταπόδοση της φιλοξενίας της Γαλλικής Χορωδίας στον Πύργο. Έχει διοργανώσει 10 χορωδιακές Συναντήσεις στον Πύργο και από το 2016 πραγματοποιεί στην Ολυμπία το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο τέλος και οι 4 χορωδίες μαζί τραγούδησαν το τραγούδι του Μανου Χατζηδάκι Τσάμικο και ανταλλαχτηκαν αναμνηστικά δώρα:

 

 

Σχετικά Άρθρα