slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Μέλη του ΠΑΜΕ έξω από την ΔΕΗ Ξάνθης

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ με αίτημα κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα διοργανώσαμε σήμερα το πρωί με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 71χρονου βιοπαλαιστή που έχασε τη ζωή του ενώ προσπαθούσε να ζεσταθεί και να έχει φως με αυτοσχέδια μέσα. 

Το πανό της διαμαρτυρίας ανέγραφε ««71χρονος νεκρός – Όχι άλλο έγκλημα – Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα – Ρεύμα, νερό κοινωνικά αγαθά».

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή της ΔΕΗ δηλώνοντας πως κανένα σπίτι δεν πρέπει να είναι χωρίς ρεύμα. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι και όχι εμπόρευμα.  Οι νέες εξελίξεις, μάλιστα, με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ με την υπογραφή της ΕΕ και των κυβερνήσεων που διαχρονικά ακολούθησαν την πολιτική της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της “Πράσινης Συμφωνίας, θα κάνει ακόμα πιο ακριβό το ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια υπό τη διαρκή απειλή της διακοπής και θα απολύσει περίπου 4000 εργαζόμενους με το καθεστώς της λεγόμενης «εθελούσιας εξόδου».

Απαιτούμε από τη ΔΕΗ και την κυβέρνηση να μην ξανακόψουν το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια και καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα απέναντι στο ενδεχόμενο λαϊκά σπίτια να μένουν χωρίς ρεύμα, να διεκδικήσουν την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στα σπίτια που έχει κοπεί, την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε θέρμανση – ηλεκτροδότηση, να παλέψουν για να ανέβει το εργατικό – λαϊκό εισόδημα σε αντιπαράθεση με την πολιτική κυβερνήσεων – κεφαλαίου – ΕΕ.

Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Σχετικά Άρθρα