Lifestyle Τελευταία Νέα

Μάθε ποια είναι η ιδανική ώρα για να γυμναστείς…

Με τα τρελά ωράρια στη δουλειά, υιοθετούμε και ακόμα πιο τρελούς τρόπους για να αθλούμαστε. Άλλες ξυπνούν με την αυγούλα και τρέχουν, άλλες σπάνε την άσκηση σε πολλές μικρές μεριδούλες κατά τη διάρκεια της μέρας, ενώ άλλες είναι τύποι νυχτερινοί.

Τελικά, ποια είναι η κατάλληλη ώρα για γυμναστική και τι ρόλο μπορεί να παίξει στη μάχη με το αδυνάτισμα; Να ξυπνήσεις χαράματα ή να προτιμήσεις το σούρουπο;

Οι έρευνες που έχουν γίνει πάνω στο ζήτημα αυτό, δίνουν διχασμένα αποτελέσματα. Από τη μια μεριά έχουμε εκείνους τους επιστήμονες που προτείνουν την πρωινή γυμναστική ειδικά για τις γυναίκες εκείνες που κάνουν αρκετά στρεσογόνες δουλειές… Παρόλο που η πνευματική κόπωση μετά από ένα δύσκολο οκτάωρο δεν επηρεάζει τους μυς, εντούτοις οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την άσκηση σαν μια εξίσου απαιτητική δραστηριότητα η οποία θα πρέπει να γίνεται το πρωί που το μυαλό μας είναι άδειο και η διάθεσή μας φρέσκια και ανεβασμένη.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η απογευματινή άσκηση μπορεί να φέρει καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Γκούνμα (Gunma University School of Medicine) η απογευματινή γυμναστική βελτιώνει την ποιότητα του νυχτερινού ύπνο κατά πολύ. Έτσι, κατά τη διάρκεια της μέρας έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια και περισσότερη όρεξη για περεταίρω άθληση.

Η τρίτη επικρατούσα άποψη, επικεντρώνεται στο εξής σημείο: δεν έχει σημασία τι λένε οι έρευνες για τη γυμναστική προ ή μετά μεσημβρίας αλλά το τι θέλει ο δικός σου μοναδικός οργανισμός σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες.

 

Για προγράμματα εκγύμνασης αλλά και περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο γυμναστήριο Ευεξία στην οδό 28 ης Οκτωβρίου 272- 275 Ξάνθη. Τηλ: 2541024404. (Ρωτήστε μας και για τις προσφορές μας!!!).

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/%CE%95%CF%85%CE%B5%CE%BE%CE%AF%CE%B1-%CE%93%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-656602517851872/?fref=ts

Σχετικά Άρθρα