slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Λ. Αυγενάκης στο ΣΚΑΙ: «Η Κυβέρνηση για να κρατηθεί στην εξουσία, απεργάζεται σχέδια, παρακρατικού – καθεστωτικού χαρακτήρα»

«Το 4ο Μνημόνιο έχει ήδη ψηφιστεί και εφαρμόζεται από μια Κυβέρνηση που όχι μόνο δεν έχει ηθικό πλεονέκτημα, αλλά έχει ηθική γύμνια», ανάφερε ο Γραμματέας της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο και το Χρήστο Κούτρα, ενώ συμπλήρωσε «η Ελλάδα πριν δυο χρόνιο βρισκόταν στον 1ο όροφο, ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ την οδήγησε στο υπόγειο και σήμερα πανηγυρίζουν που η χώρα βρίσκεται στο ισόγειο».

«Η σημερινή Κυβέρνηση είναι ασταθής» ανέφερε ο κ. Λ. Αυγενάκης ενώ συμπλήρωσε: «βάλει κατά της δικαιοσύνης, βάλει κατά των ανεξαρτήτων αρχών, βάλει κατά πάντων. Οι Βουλευτές δεν πατάνε στις περιφέρειές τους, ο κ. Τσίπρας χθες έτυχε της αποδοχής που είδατε. Η σταθερότητα της Κυβέρνησης δεν εξαρτάται από το πόσο υπάκουος είναι ο Βουλευτής, αλλά από την κοινωνία».

«Το τελευταίο διάστημα όμως, με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η χώρα βιώνει μια βαθιά κρίση θεσμών και αξιών που απειλεί τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας. Εν ενεργεία Υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινωνεί κατ’ επανάληψη με ισοβίτη κρατούμενο για ναρκωτικά. Πράξη αδιανόητη που κανονικά, την ίδια στιγμή της αποκάλυψής της, θα έπρεπε να οδηγήσει είτε στην παραίτησή του είτε στην αποπομπή του. Η μέχρι πριν λίγες ημέρες Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μια εκ των κεφαλών της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον πρωθυπουργό».

«Ταυτόχρονα τις τελευταίες μέρες, αλλεπάλληλες αποκαλύψεις, από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, επαναφέρουν στο δημόσιο βίο τις προθέσεις που είχε αυτή η Κυβέρνηση για παράλληλο νόμισμα ή έξοδο από την Ευρωζώνη. Αυτό που για πολύ καιρό ονομαζόταν Plan B».

Με όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες όλοι μας  – όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και ο ελληνικός λαός – οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η Κυβέρνηση, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, απεργάζεται και υλοποιεί διάφορα σχέδια, παρακρατικού – καθεστωτικού χαρακτήρα. Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε. Θα ενώσουμε όλους τους Έλληνες και θα θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας. Και είναι πολύ σημαντικές οι τοποθετήσεις του δικαστικού κόσμου της χώρας, απέναντι στις πρωτοφανείς ενέργειες της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Οφείλουν όλοι να επιτελέσουν το δημοκρατικό τους καθήκον, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται. Οι θεσμοί θα αντέξουν. Και η δικαιοσύνη θα παραμείνει το ύστατο καταφύγιο απέναντι σε κάθε κατάχρηση εξουσίας, από όπου κι αν προέρχεται. Όμως όταν οι μπαχαλάκιδες βρεθούν στην εξουσία κάνουν μπάχαλο τη Χώρα. Εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς, διότι είμαστε υπεύθυνη πολιτική δύναμη».

«Μιλώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από ημέρες στο Economist μίλησε στους επενδυτές καλώντας τους να επενδύσουν στη χώρα. Δε θα έκανε το ίδιο και ο κ. Τσίπρας».

«Η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται σε όλη την κοινωνία.   Χωρίς εξαιρέσεις. Δε χαρίζουμε τίποτα στους ψευτοαριστερούς. Ούτε την κοινωνική ευαισθησία τους χαρίζουμε, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας».

Σχετικά Άρθρα