Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στον Δήμο Αβδήρων από τον Γιώργο Τσιτιρίδη

Το πρωί της Τετάρτης 11 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αβδήρων, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Διομήδειας, η ψυχαγωγική- εκπαιδευτική δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης».

Η εκπαιδευτική αυτή δράση προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αβδήρων και την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ Α.Α.Ε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ), ενώ σε αυτήν συμμετείχαν το σύνολο των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της Διομήδειας αλλά και τμήμα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.

Τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν (κρίκους, παζλ, τσουβαλοδρομίες και bowling, ψάρεψαν… σκουπίδια κλπ) μαθαίνοντας παράλληλα για την Ανακύκλωση και τα προγράμματα που εφαρμόζονται.

Σκοπός της δράσης ήταν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι με τρόπο βιωματικό να μάθουν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, ώστε να συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης αυτών παροτρύνοντας και τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής όλων μας.

????????????????
????????????????
????????????????
????????????????
????????????????
????????????????

Ο Δήμαρχος, που παρευρέθη στην εκδήλωση, συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις του Δήμου, που στοχεύουν στο να γίνει συνείδηση σε όλους η πρακτική της ανακύκλωσης με το διαχωρισμό των ανακυκλούμενων απορριμμάτων και την τοποθέτησή τους στους μπλε κάδους, καθώς έτσι επιτυγχάνεται η προστασία και η μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση πόρων, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Σχετικά Άρθρα