slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Λοιπόν τα καταφέραμε! Ο Δήμος Ξάνθης είναι ο τελευταίος Δήμος στην περιφέρεια ΑΜΘ!!! (Στην απορρόφηση κονδυλίων από το ΥΠΕΣ)

Οι ουραγοί της περιφέρειας

Λοιπόν τα καταφέραμε! Ο Δήμος Ξάνθης είναι ο τελευταίος Δήμος στην περιφέρεια ΑΜΘ, ως προς την απορρόφηση κονδυλίων από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμος μας κατάφερε να απορροφήσει τα λιγότερα χρήματα στην περιφέρειά μας από το χρηματοδοτικό  Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος, ένα ευέλικτο εργαλείο χρηματοδότησης ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο «ΦιλόΔημος», ενώ ξεκίνησε με αρχικό προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ σήμερα διαθέτει για τους ΟΤΑ ποσά που έχουν ξεπεράσει τα 2,4 δισ. ευρώ.

Μέσα από τους πόρους του προγράμματος ΦιλόΔημος δόθηκε για πρώτη η δυνατότητα στους ΟΤΑ να υλοποιήσουν βασικές υποδομές, από την ύδρευση και την αποχέτευση μέχρι την αντιπλημμυρική προστασία και την αγροτική οδοποιία και από τα σχολικά κτίρια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις  μέχρι την αξιοποίηση του κτιριακού τους αποθέματος. Υποδομές κρίσιμες για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση  ότι η Αυτοδιοίκηση δεν έχει δει ποτέ ξανά τόσους πολλούς, στοχευμένους σε πραγματικές ανάγκες πόρους και όχι σε έργα βιτρίνας. Για αυτό το λόγο ο «ΦιλόΔημος» έχει τύχει καθολικής αποδοχής από τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής τοποθέτησης. Όλα αυτά, όμως, πέρα από το Δήμο μας, το βασίλειο της Δανιμαρκίας,  όπου όπως φαίνεται…κάτι σάπιο υπάρχει!

Ο Δήμος Ξάνθης είναι ο τελευταίος στην Περιφέρεια ΑΜΘ, στην χρηματοδότησή του από τον ΦιλόΔημο. Είτε οι φάκελοι που υποβλήθηκαν  στερούνταν ωριμότητας και πληρότητας, είτε δεν υποβλήθηκαν καθόλου. Το γεγονός ότι είμαστε οι τελευταίοι της περιφέρειας είναι ενδεικτικό της στασιμότητας, της αδιαφορίας, της καθίζησης, της έλλειψης οποιαδήποτε  σχεδιασμού, προοπτικής και προσδοκίας για τον τόπο μας.  Τις «χαμηλές πτήσεις» στην περιφέρεια  επαναλαμβάνει  ο Δήμος μας και στο Νομό Ξάνθης. Αν και είμαστε ο μητροπολιτικός δήμος είμαστε προτελευταίοι στην χρηματοδότηση  μετά τους Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου.

Η αλήθεια των αριθμών μιλάει από μόνη της. Δείχνει μια διοίκηση με λίγες δυνατότητες και ακόμη λιγότερες προσδοκίες. Μια διοίκηση που θέλει να συντηρήσει το υπάρχον τέλμα. Μια διοίκηση ‘’παμπάλαιη’’, μοιρασμένη σε κομμάτια, που εμφανίζεται ως «νέα» και  ευαγγελίζεται το καινούριο. Είναι προφανές ότι δεν θέλει να αλλάξει. Θέλει να συντηρήσει το υπάρχον δίκτυο τοπικών εξουσιών και προσωπικών συμφερόντων. 

 

Και αφού αυτή δεν θέλει να αλλάξει, θα την αλλάξουμε εμείς! 

Οι Πολίτες για την Ξάνθη.

Γιατί η Ξάνθη μας αξίζει καλύτερα και μπορεί περισσότερα!

 

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ
ΔΗΜΟΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΔΗΜΟ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 9.244.682,72
ΚΑΒΑΛΑΣ 2.472.400
ΚΟΜΟΤΗΝΗ 12,814.445,6
ΞΑΝΘΗ 1.871.200
ΔΡΑΜΑΣ 4.563.250,12
Ν. ΞΑΝΘΗΣ
ΤΟΠΕΙΡΟΥ 2.453.016,08
ΜΥΚΗΣ 996.300
ΑΒΔΗΡΑ 8.602.563,1
ΞΑΝΘΑ 1.871.200

Σχετικά Άρθρα