Καβάλα Τελευταία Νέα

Ληστείες και κλοπές διαλεύκανε η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, μία (1) ληστεία και έξι (6) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 20 έως 22-9-2015, στο νομό Καβάλας.

Συνελήφθησαν χθες (22-9-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Χρυσοχώρι Καβάλας, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 21 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και κλοπές.

Αναλυτικότερα, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Χρυσοχώρι Καβάλας, οι δύο δράστες αφαίρεσαν από αυλή οικίας, δύο μπαταρίες οχημάτων και μία εργαλειοθήκη, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, λίγες ώρες νωρίτερα, στο ίδιο χωριό, εισήλθαν στην αυλή ενός άλλου σπιτιού, όπου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, αφαιρώντας τελικά από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.

Ακολούθως, διέρρηξαν οικία, στο Χρυσοχώρι και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της μια ηλεκτρική συσκευή. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από 43χρονη ημεδαπή, την οποία αφού απείλησαν με κατσαβίδι, στη συνέχεια άσκησαν σε βάρος της σωματική βία και τράπηκαν σε φυγή.

Από τη συνέχεια της έρευνας προέκυψε επίσης ότι ο 21χρονος, την 20/21-9-2015, αφαίρεσε, από το ίδιο χωριό, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με το οποίο ακολούθως μετέβη σε δασική περιοχή της Νέας Καρυάς, όπου αφαίρεσε από εγκαταστάσεις δασικής υπηρεσίας, μεταξύ άλλων, 175 σωλήνες σιδήρου και 6 ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν το κλαπέν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και μια από τις αφαιρεθείσες ηλεκτρικές συσκευές, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

Σχετικά Άρθρα