Αθλητικά Τελευταία Νέα

Λευκή ισοπαλία στην Βέροια για την SKODA ΞΑΝΘΗ στο χθεσινό φιλικό

Το 5ο φιλικό της παιχνίδι, έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Αυγούστου η SKODA ΞΑΝΘΗ «κλείνοντας» τις εκτός έδρας αναμετρήσεις προετοιμασίας. Στο Δημοτικό γήπεδο Βέροιας η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) με την ομώνυμη ομάδα. Το τεχνικό επιτελείο είχε την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματά του βλέποντας το επίπεδο αφομοίωσης των προπονητικών ασκήσεων σε αγωνιστική δράση, «μοιράζοντας» παράλληλα τον χρόνο συμμετοχής έτσι ώστε οι ποδοσφαιριστές σταδιακά να αποκτούν ρυθμό μέσα από τις αναμετρήσεις.

Μοιρασμένο ήταν το α’ μέρος για τις δύο ομάδες με την κατοχή της μπάλας στο 50-50 αλλά την Βέροια να φτάνει πιο κοντά στο γκολ με το δοκάρι του Κόλα. Στο 15’ το σουτ στην κίνηση από τον Γουάλας δεν βρήκε τον στόχο. Ένα λεπτό αργότερα μετά από ενέργεια του Μερεμπασβίλι από αριστερά και σέντρα στον Γιουσούφ, ο τελευταίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 19’ ο Μπαξεβανίδη από το ύψος της περιοχής επιχείρησε το δυνατό σουτ με τον Καντιμοίρη να σταματά την προσπάθεια αυτή αλλά και την κεφαλιά του Βασιλακάκη στη συνέχεια της φάσης. Στο 22’ ο Ναζλίδης σε καλή θέση για γκολ, πλάσαρε άουτ. Στο 30’ ο Κόλα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τσενάμο ενώ στην εξέλιξη της φάσης και πάλι ο Κόλα από πλεονεκτική θέση σούταρε μόλις άουτ. Στο 41’ και το 42’ άστοχες ήταν οι διαδοχικές κεφαλιές του Ναζλίδη.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης δεν υπήρξαν αλλαγές για τις δύο ομάδες που είχαν από ένα ακυρωθέν γκολ. Πρώτα οι γηπεδούχοι με τον Ναζλίδη στο 47’ και στη συνέχεια η SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Λισγάρα να σκοράρει με «τακουνάκι» στο 49’. Από το 55’ κι έπειτα Γιώργος Γεωργιάδης και Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησαν σε αλλαγές με την ξανθιώτικη ομάδα να αλλάζει… 11άδα στο 61ο λεπτό. Το β’ μέρος όπως ήταν λογικό, δεν είχε τον ρυθμό και τις φάσεις των πρώτων 45 λεπτών. Στο 77’ η προσπάθεια του Παυλίδη κατέληξε κόρνερ με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα αμυνόμενων. Στο 88’ ο Τάτος έδωσε στον νεοεισελθών Καρακώστα που στο πλασέ του νικήθηκε από τον Γκαραβέλη και στη συνέχεια της φάσης ο Τάτος μέσα στην περιοχή σούταρε άουτ.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσενάμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρυπίδης, Λισγάρας, Παπαστεριανός, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Καπετάνος, Ορφανίδης Π., Ντιμιτρόφ.

SKODA ΞΑΝΘΗ (από το 61’ και μετά): Γκαραβέλης, Μπέρτος, Ζαραδούκας, Φλίσκας, Φάρκας, Τόμιτς, Έλτον, Ράνος, Νάκας, Φασίδης, Ορφανίδης Λ.

Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν (86’ Καρακώστας), Τσουμάνης (65’ Νέτο), Μαραγκός, Εντζεγκέλε (73’ Όστοιτς), Μπαλάφας (73’ Μπαλάφας), Βεργώνης (73’ Παυλίδης), Γιουσούφ (65’ Μεληκιώτης), Μερεμπασβίλι (65’ Τάτος), Ναζλίδης (73’ Μάνος), Κόλα (55’ Άρτσε).

Το Σάββατο στις 19:00 στο “SKODA ΞΑΝΘΗ Arena” η ξανθιώτικη ομάδα θα υποδεχθεί τον Ηρακλή στην πρώτη εντός έδρας φιλική αναμέτρηση.

Σχετικά Άρθρα